Και Γ. Καρατζαφέρης προ των πυλών της ΝΔ

16:08 16/5/2012 - Πηγή: 24wro
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς...Εντείνονται οι διεργασίες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανώτατου παράγοντα της ΝΔ με τον Γ. Καρατζαφέρη προκειμένου «να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα που μετέφεραν στελέχη και βουλευτές και των δύο κομμάτων».

Το θέμα είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης σύμφωνα με όλες τις
πληροφορίες επιμένει σε κοινή κάδοδο στις εκλογές αλλά όχι σε συνολική προσχώρηση σε πρώτη τουλάχιστον φάση».Τα προβλήματα όμως είναι δύο.

Πρώτον ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος για κινήσεις ομαλής προσχώρησης και δεύτερο και κυριότερο ότι μια κοινή κάθοδος δύο κομμάτων θα αφαιρούσε από δυνατότητα από την ΝΔ -αν είναι και πάλι πρώτο κόμμα - να πάρει το bonus των 50 εδρών.

Πιθανότατα όμως όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ,το αίτημα αυτό να είναι απλώς διαπραγματευτικό αίτημα του Γ. Καρατζαφέρη.

Στο μεταξύ νεώτερες πληροφορίες από το ΔΗΣΥ θέλουν την κ. Μπακογιάννη να απορρίπτει οποιαδήποτε θέση στην ΝΔ τουλάχιστον το διάστημα μέχρι τις εκλογές και αυτή τη στιγμή να διαπραγματεύεται μόνο την συμμετοχή των πρώην βουλευτών του ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της ΝΔ.(ως γνωστόν οι επαναληπτικές εκλογές γίνονται με λίστα αλλά ο αρχηγός του κόμματος έχει ευχέρεια αναδιάταξης)
Keywords
Τυχαία Θέματα