Ήταν τόσο σκνίπα που δεν θα οδηγούσε ούτε βέσπα!

16:27 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η ασυνειδησία του καπετάνιου του Costa Concordia, ο οποίος λίγο πριν το ναυάγιο έτρωγε και έπινε έχοντας για παρέα του την...
25χρονη Μολδαβή πρώην μπαλαρίνα Ντομνίκα Τσεμορτάν, και οι τραγικοί χειρισμοί του μετά το ναυάγιο, οδήγησαν στη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Τοσκάνης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με την Costa η ξανθιά κοπέλα επιβιβάστηκε νόμιμα στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς είχε εισιτήριο.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το ταξίδι αυτό ήταν ένα
δώρο της εταιρίας προς εκείνη, επειδή εργαζόταν πριν λίγο χρονικό διάστημα στο πλοίο, ή εάν το εισιτήριο αγόρασε κάποιος άλλος (η μητέρα της υποστηρίζει ότι το αγόρασε ο αδελφός της).

Μένει λοιπόν να λυθεί το μυστήριο πώς αφού η κοπέλα είχε εισιτήριο δεν είχε καμπίνα. "Πού ακριβώς θα κοιμόταν;", διερωτάται η εφημερίδα.

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι από τις 20.44 έως τις 21.30 η ξανθιά κοπέλα βρισκόταν στο εστιατόριο "Club Concordia". Στη συνέχεια, ήρθε και ο Φρανσέσκο Σκετίνο και άρχισε το φαγοπότι μέσα σε κλίμα ευθυμίας.

Όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ο καπετάνιος ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να οδηγήσει ούτε βέσπα! Εκείνος ωστόσο - και πάντα έχοντας παρέα του την κοπέλα - πήγε στη γέφυρα του πλοίου για να πιάσει το τιμόνι...

"Επιστρέψτε στις καμπίνες με ηρεμία"

Παράλληλα, μετά το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει ότι ο πλοίαρχος εγκατέλειψε το κρουαζιερόπλοιο και αρνείτο να επιστρέψει στη θέση του, ένα ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την προσάραξη του πλοίου αποκαλύπτει ότι το πλήρωμα προσπαθούσε να καθησυχάσει τους επιβάτες.

Το βίντεο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Rainews24 και σε αυτό ακούγεται μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος, να λέει στους επιβάτες να επιστρέψουν "με ηρεμία" στις καμπίνες τους.

Το βίντεο δείχνει τους επιβάτες να φορούν σωσίβια και να βρίσκονται σε ένα από τα καταστρώματα του πλοίου.

"Σας παρακαλούμε να επιστρέψετε στις καμπίνες σας με ηρεμία. Όλα είναι υπό έλεγχο (..) Αποκαταστάθηκε το ηλεκτρολογικό πρόβλημα που είχαμε με τη γεννήτρια. Όλα είναι εντάξει..." ακούγεται να λέει η γυναίκα και να τονίζει ότι μεταφέρει μήνυμα του καπετάνιου.

Επίσης, σε ένα άλλο ηχητικό - που μεταδίδει το BBC - ακούγεται ένας από τους ναυτικούς να ενημερώνει τις λιμενικές αρχές του Λιβόρνο, 30 λεπτά μετά την προσάραξη, ότι το πλοίο αντιμετωπίζει πρόβλημα ηλεκτροδότησης...
Keywords
Τυχαία Θέματα