Ιταλία: Πωλούνται περισσότερα ποδήλατα, παρά αυτοκίνητα

11:40 12/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η Ιταλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου στην Ευρώπη, αλλά και η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας...
καθώς σε δέκα ανθρώπους αντιστοιχούν έξι Ι.Χ. Η οικονομική κρίση όμως και η αύξηση της τιμής των καυσίμων, έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά, με τις πωλήσεις το 2011 να κυμαίνονται σε ιστορικό χαμηλό, φθάνοντας στα ίδια επίπεδα με το 1964.

Οι Ιταλοί, πλέον επιλέγουν εναλλακτικά μέσα για την μετακίνηση τους, με πρώτο και καλύτερο το ποδήλατο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την περσινή χρονιά πουλήθηκαν 1.750.000 ποδήλατα ενώ οι ταξινομήσεις στα
επιβατικά οχήματα ήταν 2.000 λιγότερες. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που μόνο ευοίωνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή αγορά.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει και τα θετικά της, κυρίως για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Στη Ρώμη, κυκλοφορούν πλέον όλο και περισσότεροι ποδηλάτες, πραγματοποιώντας κοντινές αποστάσεις ή πηγαίνοντας στη δουλειά με το δίτροχο τους.

Monopoli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα