Ιστορική μέρα για Σοσιεδάδ

22:10 26/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί σήμερα η Ρεάλ Σοσιεδάδ να μην είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές ομάδες του ισπανικού... πρωταθλήματος και να βρίσκεται μόλις στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πριμέρα Ντιβισιόν...

...τη δεκαετία του 80’ όμως κατάφερε αυτό που λίγες ομάδες εκτός των Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν καταφέρει: να κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.
Σήμερα, στις 26 Απριλίου, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου από αυτά, η οποία επιτεύχθηκε με... δραματικό τρόπο.
Στις 26 Απριλίου του 1981, οι «τσούρι-ουρντίν» αντιμετώπιζαν τη Σπόρτινγκ Χιχόν,
στο «Ελ Μολινόν», για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, και στο «Χοσέ Σορίγια», η φιλοξενούμενη Ρεάλ Μαδρίτης ήδη πανηγύριζε, έχοντας κερδίσει με 3-1 τη Βαγιαδολίδ. Οι βάσκοι θα έχαναν για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα από τους μαδριλένιους.
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στη Χιχόν, ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλμπέρτο Γκόρις, επιχείρησε ένα σουτ που όμως ήταν πολή άστοχο- αν και ο ίδιος προτιμά να το περιγράφει ως πάσα. Η μπάλα κατέληξε στα πόδια του μέσου, Χεσούς Μαρία Σαμόρα. Ο 26χρονος τότε ποδοσφαιριστής, δεν τα έχασε μπροστά στην ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι περίπου 15.000 φίλοι της ομάδας που είχαν ταξιδέψει ως την πόλη της Χιχόν ξέχασαν αμέσως τη βροχή που έριχνε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από το ραδιόφωνο-καθώς ο αγώνας δε μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση-ξέχασαν ό,τι έκαναν στις 19:15 εκείνης της ημέρας, όταν ο πιο διάσημος σχολιαστής της εποχής, Joxean Alcorta «τραγούδησε» με τον χαρακτηριστικό τρόπο των ισπανών, το γκολ του Σαμόρα.
Εκείνη την ημέρα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος γιορτάστηκε από τους παίκτες της Σοσιεδάδ σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης. Μόλις τέσσσερις μέρες έφτασε η αποστολή στο Σαν Σεμπαστιάν για να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της, καθώς ενδιάμεσα είχε ταξιδέψει στη Σεβίλλη, όπου έδωσε ένα παιχνίδι κυπέλλου.
Εκείνη την ημέρα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα. Την επόμενη περίοδο προσέθεσε ένα ακόμη στην τροπαιοθήκη της, που αν και ταπεινή (δύο πρωταθλήματα, δύο Κόπα ντελ Ρέι, ένα ισπανικό Σόπερ Κόπα, και τρία πρωταθλήματα της Σεγούντα Ντιβισιόν), αποτελεί πηγή περηφάνειας για τους φίλους της «Ερεάλα».

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα