Ιστορίες έρωτα και απιστίας. 30 χρόνια από την αποποινικοποίηση της μοιχείας...

18:23 27/7/2012 - Πηγή: 24wro
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την αποποινικοποίηση της μοιχείας....
Της συζυγικής απιστίας δηλαδή. Η ουσία όμως παραμένει η ίδια. Ο Μολιέρος έγραψε πως «η αµαρτία που παραµένει µυστική δεν είναι αµαρτία». Τι συµβαίνει όµως όταν η απιστία αποκαλύπτεται και δεν πρόκειται για ένα one night stand ύστερα από µεθύσι αλλά για παράλληλη σχέση ή διαδοχικά παραστρατήµατα κατ’ εξακολούθηση;

Κυριακή βράδυ µου τηλεφώνησε κλαίγοντας η Όλγα για να µου πει ότι είχε σχέση µε έναν παντρεµένο. Τίποτε το ασυνήθιστο θα πείτε. Το πρωτότυπο είναι ότι ήταν η ανεπίσηµη ερωµένη του, καθώς ο Κωνσταντίνος διατηρεί τρία χρόνια εξωσυζυγική σχέση µε µία συνάδελφο του, επίσης ελεύθερη. Έχει δηλαδή σύζυγο, µόνιµη ερωµένη και περιστασιακή φιλενάδα! Αυτό βέβαια δεν τον εµποδίζει να κάνει τροµερές σκηνές ζηλοτυπίας ή να περιµένει κάτω από το σπίτι της Όλγας στις 3 το πρωί. Το να µην το ξέρει κανείς από το να το ξέρουν όλοι, εκτός από εσένα, είναι καλύτερο. Έρευνες δείχνουν ότι δίνουµε µεγαλύτερη σηµασία στο «φαίνεσθαι» παρά στο «είναι». Εννέα στις δέκα γυναίκες είναι πρόθυµες να συγχωρήσουν τον άπιστο σύντροφο τους, αν δεν σκοπεύει ο ίδιος να τις εγκαταλείψει! Το ποσοστό αντιστρέφεται στους άντρες. Σύµφωνα µε την ίδια έρευνα τα απολωλότα πρόβατα στην πλειοψηφία τους είναι νάρκισσοι, ανώτερης και ανώτατης µόρφωσης, ανήκουν στην αστική τάξη και αναζητούν διαρκώς την επιβεβαίωση.

Οι άντρες δύσκολα αφήνουν αναξιοποίητη µια ευκαιρία αν θεωρούν ότι δε θα ανακαλυφθούν. Από την άλλη ο µύθος πως οι γυναίκες απιστούν µόνο αν είναι δυστυχισµένες στη σχέση τους δεν ισχύει πια. Ο Φώτης µπλέκει συνεχώς µε δεσµευµένες. Του λέµε «δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στις επιλογές σου» αλλά αυτός δηλώνει απενοχοποιηµένα ότι δε θέλει να δεσµευτεί και πως είναι πιο βολικό.

Ο Βασίλης και η Γιάννα είναι συνάδελφοι. Αρχικά προσπάθησαν να µην ενδώσουν στην αµοιβαία έλξη που ένιωθαν. Εκείνος παντρεµένος µε παιδιά και αρκετά µεγαλύτερος την ερωτεύτηκε αλλά ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να χωρίσει. Έµπλεξαν και τα δύσκολα άρχισαν. Συναντήσεις στα κρυφά, ενοχές, βουβά τηλεφωνήµατα και βαριές κουβέντες. Ο Βασίλης µου τηλεφώνησε για να µου ανακοινώσει ότι χώρισαν γιατί «δεν είχε νόηµα» και πως δεν αντέχει να µην τη βλέπει. «Έχω εκθέσει τους ανθρώπους που αγαπώ» επαναλάµβανε πελαγωµένος. «Τα προσχήµατα έχουν σηµασία για σένα;», τον ρώτησα, «..εσύ φεύγεις και αυτή µένει στο άδειο σπίτι. Σκέφτηκες ποτέ πώς νιώθει;». «Ενθαρρύνεις τον παντρεµένο φίλο σου να απατά τη γυναίκα του;» ρώτησε νευριασµένα ο σύντροφος µου ακούγοντας το τηλεφώνηµα. «∆εν ενθαρρύνω κανένα. Είναι φίλοι µου και είναι ερωτευµένοι» απάντησα ανακουφισµένη ενδόµυχα για το πώς έβλεπε το θέµα. Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας θα πας εκεί που κοιτάς.

Η Έλσα γνώρισε το Χρήστο µέσω ενός κοινού φίλου που είχε βαρεθεί να τον ακούει να λέει ότι θέλει να χωρίσει µε µια κοπέλα, µε την οποία ήταν µαζί από το Πανεπιστήµιο. Την κυνήγησε επίµονα. Για λίγους µήνες ήταν αχώριστοι. Χώρισαν όταν συ
Keywords
Τυχαία Θέματα