Ισπανία: Έλληνες την πλήγωσαν, Έλληνες θα την «πληρώσουν»!

13:30 2/4/2011 - Πηγή: 24wro
Θα προτιμούσε σίγουρα να ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...
και όχι ο Φώτης Κατσικάρης, αυτός που θα έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι από μπροστά του.



Η μοίρα όμως, έφερε το πρόωρο τέλος της Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ στην Ευρωλίγκα, μετά τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και πλέον ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» θέλει να ξεσπάσει πάνω στην ελληνική παροικία της Μπιλμπάο.



Στο άλλο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής της ACB, η «δαιμονισμένη» στα τελευταία παιχνίδια Μάλαγα θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί υποδεχόμενη
την Μπανταλόνα η οποία «τρέχει» για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ


Μπαρτσελόνα: Ισχυρό πλήγμα στο πρεστίζ της οι τρεις συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό που της στέρησαν το δικαίωμα της παρουσίας στο «Final Four» που θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της. Περισσότερο σαν αγγαρεία μοιάζει για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την παρέα του τα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι και το φινάλε της κανονικής περιόδου στην ACB, αφού κακά τα ψέματα πρωταρχικό μέλημα ήταν η διατήρηση των κεκτημένων στην Ευρώπη και το «ριπίτ» μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της. Πιτ Μάικλ και Τζιανλούκα Μπαζίλε οι μόνιμες απουσίες για τον Πασκουάλ, ο οποίος θέλει τη νίκη για να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Ρεάλ.


Μπιλμπάο: Το «μομέντουμ» την ευνοεί (όχι το δικό της αλλά της αντιπάλου) αφού η Μπαρτσελόνα θα δώσει τον τρίτο της αγώνα μέσα σε πέντε μέρες, γεγονός που αν μη τι άλλο θα έχει προκαλέσει κούραση στους νταμπλούχους Ισπανίας και απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Φώτης Κατσικάρης θα δώσει προτεραιότητα στο να ελέγξουν οι παίκτες του τον ρυθμό, γνωρίζοντας ωστόσο πως πολλά θα κριθούν και από την περιφερειακή άμυνα των Βάσκων. Τελευταίο παιχνίδι για την Μπιλμπάο, η νίκη απέναντι στην ουραγό Γρανάδα με 85-68, με την οποία επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δύο απανωτές ήττες, παραμένοντας πάντα ζωντανή στο κόλπο της τετράδας.




ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ


Μάλαγα: Άλλη ομάδα σε σχέση με αυτήν που παρουσιαζόταν έναν μήνα πριν, προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν τελικά έπρεπε να περάσει εκείνη στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και όχι η Κάχα Λαμποράλ. Μετά την εύκολη επικράτηση κόντρα στη Μπιλμπάο (92-72) και την επεισοδιακή νίκη κόντρα στη Ρεάλ (69-68 στην παράταση), ήρθε το «αεράτο» διπλό σε μια από τις πιο καυτές έδρες της κατηγορίας, αυτήν της Βαγιαδολίδ (64-78), για να επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του Τσους Ματέο. Μεγάλο μερίδιο στην αγωνιστική ανάσταση των Ανδαλουσιάνων έχει και η έλευση του Χόρχε Γαρμπαχόθα, ο οποίος πέραν της αγωνιστικής συνεισφοράς έχει γεμίσει με θετική αύρα τα αποδυτήρια.


Μπανταλόνα: Η δεύτερη διαδοχική της νίκη, αυτήν τη φορά κόντρα στην Αλικάντε – δύσκολα – με 76-74, διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για συμμετοχή στα
Keywords
Τυχαία Θέματα