Ιρανός φοιτητής στις ΗΠΑ δικάζεται στην Τεχεράνη

22:25 4/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ένας τελειόφοιτος Ιρανός φοιτητής της πυρηνικής φυσικής... στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, δικάζεται στην Τεχεράνη με τις κατηγορίες πως διατηρεί σχέσεις με εχθρική χώρα και λαμβάνει παράνομα χρηματοδοτικά κεφάλαια.

Ο Omid Kokabee δήλωσε αθώος και στις δύο κατηγορίες κατά την παράστασή του στη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορός του Saeed Khalili. Σε περίπτωση καταδίκης του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν
τον 29χρονο φοιτητή τον Φεβρουάριο στον διεθνή αερολιμένα της Τεχεράνης, όταν εκείνος ετοιμαζόταν να αποβιβαστεί στην πτήση του για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα επέστρεφε στις σπουδές του μετά από σύντομες διακοπές στην πατρίδα.

Ο νεαρός Kokabee σπούδαζε οπτικά στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Τέξας, ενώ πρόσφατα ειδικεύτηκε στα λέιζερς και σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνουν οι ακαδημαϊκοί επιμελητές του, καμία από τις μελέτες του δεν έχει συνδεθεί με πυρηνικές εφαρμογές.

Μάλιστα, ο συνήγορός του μιλώντας στο Associated Press, αποκάλυψε πως δεν του επετράπη να έρθει σε επαφή με τον πελάτη του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα