ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τα σκουπίδια πνίγουν την πόλη εν μέσω καύσωνα

17:56 28/7/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται το Ηράκλειο ...
Κρήτης, λόγω της αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου να προχωρήσει στον αναγκαίο οδοκαθαρισμό, μετά τον «αποδεκατισμό» της λόγω ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό.

Τα παράπονα των πολιτών αυξάνονται καθημερινά και το χειρότερο από όλα είναι ότι πρακτικά δεν αντιμετωπίζονται, καθώς όσο και να αγωνίζονται οι εναπομείναντες υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι πρακτικά αδύνατο να ανταποκριθούν στις θεαματικά αυξημένες ανάγκες του «καλλικρατικού» Δήμου Ηρακλείου.


Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα θλιβερό σκηνικό κυρίως στους δρόμους περιφερειακά του κέντρου της πόλης, που εμφανίζουν μια απαράδεκτη εικόνα. Παράλληλα κατά μήκος των δρόμων έχουν αρχίσει να στοιβάζονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, οι οποίες συνθέτουν ένα σκηνικό παρακμής και υποβάθμισης, σε ολόκληρη την πόλη, που παραπέμπει σε εικόνες παλαιότερων δεκαετιών.

Έτσι την ίδια στιγμή που οι Ηρακλειώτες πληρώνουν δημοτικά τέλη καθαριότητας, στην ουσία δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που ο δήμος οφείλει να τους παρέχει, ο οποίος εισπράττει χρήματα για το σκοπό αυτό από ολόκληρη την επικράτεια του καλλικρατικού πλέον Ηρακλείου, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διασφαλίσει την ανταποδοτικότητα τους
Keywords
Τυχαία Θέματα