ΗΠΑ-Ελβετία σε πόλεμο για ένα προεκλογικό βίντεο κλιπ

13:42 22/8/2012 - Πηγή: 24wro
Παρ'ολίγον διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελβετίας μετά την...
απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να συκοφαντήσει τον αντίπαλό του στην προεδρική κούρσα Μιτ Ρόμνι παίζοντας βίντεο-κλιπ στο οποίο η Ελβετία εμφανίζεται ως φορολογικός παράδεισος.

Το βίντεο κλιπ παρουσιάζει μια ξανθιά με κοντή φούστα, σε λουκ παραδοσιακής ελβετής, την οποία ονομάζει «Μις Ελβετικός τραπεζικός λογαρισμός» και αφήνει υπαινιγμούς για τον συντηρητικό υποψήφιο Μιτ
Ρόμνι τον οποίο αποκαλεί «δισεκατομμυριούχο με λογαριασμούς παντού».

Το φιλμάκι «δίνει την εντύπωση ότι να διατηρεί κάποιος λογαριασμό στην Ελβετία είναι ύποπτο και ότι ο στόχος είναι να κρύψει κανείς τα εισοδήματά του από την εφορία» αναφέρει ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Ελβετίας στην Ουάσινγκτον έκανε διάβημα στον Λευκό Οίκο και εξέφρασε τη λύπη της με αφορμή το βίντεο κλιπ, όπως αναμετέδωσε το ειδησειογραφικό πρακτορείο ATS. Στο βίντεο κλιπ που έχει τίτλο «Ρόμνι Γκερλ» η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί αναφέρεται στον αντίπαλο του Μπάρακ Ομπάμα, τονίζει ότι βρίσκει φορολογικούς παραδείσους παντού ενώ στην οθόνη εμφανίζεται λίστα με χώρες στις οποίες ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποτίθεται ότι μετέφερε τα χρήματά του, όπως η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, τα νησιά Κάιμαν και η Ιρλανδία.

Τον περασμένο Ιούλιο το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair είχε αποκαλύψει ότι ο Μιτ Ρόμνι διέθετε λογαριασμό στην Ελβετία ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει αναγκαστεί το τελευταίο διάστημα να αποκαλύψει τις φορολογικές του δηλώσεις και δέχτηκε τελικά, μετά από πολλές συζητήσεις, να δώσει στη δημοσιότητα μόνο αυτές των δύο τελευταίων ετών.
iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα