Ικανοποιημένος ο Γιούνκερ από την πορεία της Ελλάδας

20:32 1/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την ικανοποίησή του για την αξιολόγηση της τρόικας σχετικά με την επαρκή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα...
εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι ορισμένες ακόμη δράσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα.

Ο Ζ. Γιούνκερ αναφέρει ότι το σύνολο της σχετικής νομοθεσίας έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και το υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ίδια ανακοίνωση,
επισημαίνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημείωσαν με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα προώθησε αποφασιστική και ταχεία νομοθετική δράση στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της διοικητικής αρμοδιότητας στη συλλογή εσόδων, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ο Ζ. Γιούνκερ αναφέρει ότι η τρόικα θα οριστικοποιήσει τις επόμενες ημέρες τη λεπτομερή αξιολόγηση στην ποιότητα της μεταφοράς των προαπαιτούμενων ενεργειών στην ελληνική νομοθεσία.

Το Γιουρογκρούπ επαναλαμβάνει ότι η επιτυχία στο PSI με την υψηλή συμμετοχή και την τελική θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση της δέσμης των προαπαιτούμενων ενεργειών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την εκταμίευση των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας όσο του δεύτερου προγράμματος.

Το Γιουρογκρούπ επισημαίνει επίσης ότι, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα εθνικά κοινοβούλια, οι υπουργοί αναθέτουν στο EFSF να εφαρμόσει τη διευκόλυνση στο ευρωπαϊκό σύστημα εγγυήσεων

Η Ευρωζώνη προσβλέπει συνεπώς στην υψηλή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων, αναφέρει ο Ζ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον Ζ. Γιούνκερ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι όροι που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων περιέχουν επαρκή, ελκυστικά και μοναδικά χαρακτηριστικά για τους ιδιώτες πιστωτές ώστε να διασφαλίσουν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα