Η τρόικα επιστρέφει στις 12 Δεκεμβρίου, θα φέρει δώρα ή ….

18:01 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η τρόικα επιστρέφει στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα…
«για προκαταρκτικές» συζητήσεις που θα αφορούν τις πολιτικές που κρίνονται αναγκαίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την Ελλάδα, αναφέρει σήμερα Παρασκευή η DW.
Την είδηση έδωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της DW, ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, κ.Τζέρι Ράις, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης ότι
το Δ.Σ του Ταμείου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα για να εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης του αρμόδιου για το ελληνικό πρόγραμμα, κ.Πόουλ Τόμσεν, και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Ο στενός σύμβουλος της κ. Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το Ταμείο παρακολουθεί την εξέλιξη του PSI παρότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ των ελληνικών αρχών και των ιδιωτών πιστωτών της, χωρίς να παρεμβαίνει το ΔΝΤ, το οποίο παραμένει σε ρόλο ‘ενδιαφερόμενου’ παρατηρητή.
Σημείωσε ότι η προσοχή είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στο υπάρχον πρόγραμμα και πως δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για νέο δάνειο, αλλά εάν στο προσεχές διάστημα κατατεθεί σχετικό αίτημα από την Αθήνα, θα αξιολογηθεί από το ΔΣ όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Ταμείου

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα