Η τράπεζα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης!

15:16 31/12/2011 - Πηγή: 24wro
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας φαίνεται η ανθρωπιά να μην έχει χαθεί… Η Τράπεζα Τροφίμων αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει σαν απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της πείνας στην Ελλάδα.
Η Τράπεζα Τροφίμων συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη, πριν από τη λήξη τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα και τα διανέμει
δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.
Η βιομηχανία παράγει συνεχώς τόνους τροφίμων που δεν μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο (προϊόντα ελλιποβαρή, με σχισμένη ετικέτα, με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η σύνθεση ή η συσκευασία έχουν αλλάξει) και που συνήθως καταλήγουν στη χωματερή.
Η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει όλα τα προιόντα και τα παραδίδει, χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο, στους απόρους. Επίσης, βοηθά ενορίες που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους οικονομικά ασθενέστερους…
Τέτοιες ενέργειες στην σημερινή κοινωνία που ζούμε οφείλουν να προβάλλονται…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα