Η θέα στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τους προκαλούσε!

22:58 28/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η θέα στο μουσείο που είχε από το χωράφι του ο 41χρονος μικροπωλητής, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας...
στην Αρχαία Ολυμπία, του έβαλε ιδέες. Ετσι άρχισε να βάζει σε εφαρμογή το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έφερε εις πέρας με άλλα τέσσερα άτομα τον περασμένο Φεβρουάριο αφαιρώντας από το παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εβδομήντα επτά αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων το χρυσό δαχτυλίδι με τον ταύρο, μυκηναϊκής εποχής.

Ο 41χρονος και οι δύο συνεργοί του, ένας 50χρονος Πατρινός
που ασχολείται με αλουμινοκατασκευές (το DNA του βρέθηκε στο μουσείο) και ένας ακόμα συντοπίτης τους, οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον ανακριτή Πατρών, όμως οι συνήγοροί τους ζήτησαν και πήραν νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία.

Οπως είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος του 41χρονου Ντίνος Αργυρόπουλος, ο πελάτης του βρισκόταν σε απόγνωση, λόγω της οικονομικής κρίσης: «Αντί να γίνει σαν εκείνους που κρεμάνε τον εαυτό τους από τον έκτο όροφο, μέσα στον πανικό και την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν πήρε την απόφαση να κλέψει το μουσείο που βρισκόταν κοντά στο χωράφι του, σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων». Ο ίδιος χαρακτήρισε τα άτομα που έκαναν τη ληστεία πρωτόπειρα και άσχετα με το αντικείμενο. Αναφορικά με τις κατηγορίες τόνισε ότι είναι βαριές, κυρίως λόγω της ληστείας, «αλλά δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ως κατηγορία η απόπειρα ανθρωποκτονίας προς τους αστυνομικούς, αφού αν κάποιος θέλει να σε σκοτώσει, στρέφει το όπλο προς το μέρος σου, κάτι που δεν έγινε».

Τόσο ο κ. Αργυρόπουλος όσο και οι δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων υποστήριξαν πως το γεγονός ότι επιχείρησαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία ακόμη και στα Ψηλαλώνια δείχνει πόσο ερασιτέχνες ήταν. Σημειώνεται ότι το γενετικό υλικό του 50χρονου αλουμινοκατασκευαστή ταυτοποιιήθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και είναι αυτό που βρέθηκε πάνω σε ένα κομμάτι γάζα, στη βαριοπούλα που χρησιμοποιήθηκε όταν οι δράστες έσπασαν τις προθήκες του μουσείου.

espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα