Η σοφία του πλήθους

07:27 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Το πλήθος δεν ψεύδεται…. Στα social media βλέπουμε τι σκέφτεται και τι νιώθει, τι ειδήσεις...
αναπαράγει, σε τι ερεθίσματα αντιδρά, τι λόγια χρησιμοποιεί..

Οι αναφορές μετρήθηκαν και αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας το New Media Track (http://www.facebook.com/etracksocialmediamonitoring)
– μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συλλέγει συνδυαστικά στοιχεία από κάθε είδους αναρτήσεις στο διαδίκτυο (ενημερωτικές ιστοσελίδες, blogs, facebook, twitter, forums, portals κτλ.), παρακολουθώντας τα σε πραγματικό χρόνο και αρχειοθετώντας τα.

Η επίκληση-παράκληση του Αντώνη Σαμαρά σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της περασμένης Κυριακής να του λύσουν τα χέρια ώστε να κυβερνήσει με αυτοδυναμία, αλλά και η πρόσκλησή του να επιστρέψουν στη ΝΔ ακόμη και όσοι τραυμάτισαν την παράταξη, τον κράτησαν στην κορυφή των προτιμήσεων του Διαδικτύου, αν και με ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας (20%). Οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν δείχνουν ότι το σπαραξικάρδιο μήνυμά του δεν συγκινεί το λαό, αφού η ΝΔ κινείται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πάντοτε σε σχέση με το στόχο της αυτοδυναμίας.

Στη δεύτερη θέση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε άλμα σε σχέση με τις προηγούμενες επιδόσεις του, φτάνοντας το 18%. Η άνοδός του δεν συμβαδίζει με τη δημοσκοπική πορεία του ΠΑΣΟΚ που παραμένει σε πρωτοφανώς χαμηλά ποσοστά, ενώ ο ίδιος απορρίπτεται ως φορέας του "νέου" από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ -και μάλιστα σε ποσοστό 75%! Η εμμονή του στο "όλον ΠΑΣΟΚ", η οποία σηματοδοτήθηκε από την υποδοχή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, τον ορισμό της Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου και την επιλογή του Βασίλη Γερανίδη ως επικεφαλής της ομάδας για τον ορισμό των υποψηφίων Βουλευτών, μαζί με τα πολυπληθή όργανα και την ακατάσχετη φλυαρία χωρίς περιεχόμενο, απογοήτευσαν από πολύ νωρίς ακόμη κι εκείνους που είχαν κάποια μικρή ελπίδα αλλαγής του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητες οι αναφορές του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να είναι πρώτο Κόμμα, στην περιοχή του εκλογικού 20%, συναγωνιζόμενο τη ΝΔ που καταρρέει!

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τη διαδικτυακή πτώση και ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12%. "Συνεργάτες" του αναγκάστηκαν να εκδώσουν αγχωδώς εκτεταμένη ανακοίνωση, επιτιθέμενοι στη Βάσω Παπανδρέου που είπε σε συνέντευξή της ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός δεν έκανε απλώς λάθη, αλλά εγκλήματα". Οξυδερκείς παρατηρητές επιμένουν ότι ο ΓΑΠ θα επιχειρήσει να "αναστηλωθεί" μέσω της επανεκλογής του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, την ώρα που ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ θα "ψήνεται" κυριολεκτικά μεταξύ των χαμηλών εκλογικών ποσοστών και των κυβερνητικών ευθυνών που θα ακολουθήσουν και που αναμένεται καλοκαιριάτικα να "ζεματίσουν" τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με σταθερή θέση γύρω στο 10%,, παίζει με το νευρικό σύστημα των πολιτικών, κινούμενος μακαρίως και αρνούμενος να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Δίνει έτσι τροφή σε εικασίες ότι οι εκλογές μετατίθενται για Σεπτέμβριο και βάλε, άσχετα με το εάν
Keywords
Τυχαία Θέματα