Η Μέρκελ μας βασανίζει για να κερδίσει τις γερμανικές εκλογές

17:20 13/11/2012 - Πηγή: 24wro
Αφού περιμέναμε εναγωνίως να δούμε ποιο θα είναι το ...
αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών, τώρα το σίριαλ συνεχίζεται αφού πρέπει να περιμένουμε να γίνουν και οι γερμανικές! Και όχι μόνο να γίνουν, αλλά να... ηγηθεί και πάλι η καγκελάριος Μέρκελ, μπας και ηρεμήσει και μας δώσει την πολυπόθητη δόση. Γιατί χωρίς πρωτιά στις εκλογές, η κ. Μέρκελ φαίνεται
πως λεφτά δεν δίνει!

«Κύριε καθηγητά, έχουμε κι εμείς εκλογές». Με αυτή την μικρή μα τόσο κατατοπιστική πρόταση απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον κ. Στουρνάρα όταν ο Έλληνας υπουργός του τηλεφώνησε προκειμένου να ζορίσει όσο μπορεί την κατάσταση προκειμένου να πάρουμε επιτέλους τη δόση...

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι «παιδί του Αινστάιν» για να καταλάβεις ποια θα είναι η στάση του Βερολίνου απέναντί μας, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι γερμανικές εκλογές. Έτσι , ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί για σχεδόν ένα χρόνο ακόμη... Δεν είναι απίθανο να παραταθεί για πολλούς μήνες η αγωνία της Ελλάδας και να συνεχίσει να σχοινοβατεί η χώρα μας μέχρι και το φθινόπωρο του 2013.

Η Μέρκελ θέλει πάση θυσία να κερδίσει τις εκλογές!

* Η Ανγκελα Μέρκελ επιμένει στη γερμανική συνταγή λιτότητας για να δείξει στους συντηρητικούς ψηφοφόρους της ότι οι θυσίες που έκαναν οι Γερμανοί είναι η καλύτερη συνταγή. Κι ότι κανείς Ευρωπαίος, πολύ περισσότερο οι σπάταλοι και τεμπέληδες Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί δεν μπορούν να εισπράξουν γερμανικά κονδύλια για να καλύψουν τα ελλείμματά τους εάν προηγουμένως δεν τιμωρηθούν, σφίγγοντας το ζωνάρι. Αυτό θα είναι και το βασικό επιχείρημά της στην προεκλογική περίοδο.

*Η Γερμανία φοβούμενη μήπως κάποια από τις χώρες του Νότου της «σκάσει στα χέρια», θα ακολουθεί την τακτική του μαστίγιου και του καρότου. Θα απελευθερώσει τη δόση των 31,5 δισ., παρά τις «κορόνες» Σόιμπλε, μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

*Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία αναζητεί προσωρινές λύσεις με μικρό πολιτικό κόστος. Θεωρεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο για το 2013, οπότε καλύπτεται η καταστατική ρήτρα του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα για τους προσεχείς 12 μήνες, ώστε να καταβάλει το Ταμείο το δικό του μερίδιο στη δόση. Εάν υπάρξει κενό, θα καλυφθεί με εκδόσεις εντόκων. Για τη μετά το 2013 περίοδο βλέπουμε.

*Για το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης, που κυμαίνεται κάπου μεταξύ 25 και 30 δισ. ευρώ, η λύση που προτείνει η Γερμανία είναι να στείλει την μπάλα στην εξέδρα ως τις γερμανικές εκλογές.

*Ως προς τη βιωσιμότητα, η Γερμανία απορρίπτει αυτή τη στιγμή κάθε συζήτηση για «κούρεμα» των δανείων του επίσημου τομέα, δηλαδή των κρατικών δανείων προς την Ελλάδα και των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ. Αντί αυτού προσανατολίζονται σε πιο ανώδυνες λύσεις, όπως μείωση των επιτοκίων των διακρατικών δανείων του πρώτου Μνημονίου κλπ. κερδίζοντας χρόνο ως τις εκλογές του 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα