Η Μεγάλη Τρίτη της ελληνικής οικονομίας

08:48 19/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ήρθε η ώρα η ελληνική κυβέρνηση, στο αυριανό Eurogroup, να απαιτήσει καθαρές εξηγησεις...
από τους δανειστές της χώρας μας

Η Τρίτη θα αποδειχθεί ορόσημο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για αύριο το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει – οριστικά ελπίζεται – το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την χώρα μας. Και κατά συνέπεια, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κι επισήμως και κυρίως κατά τρόπο δεσμευτικό
και αμετάκλητο ότι τα 31,5 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης, μαζί με τα 5 δισ. της προηγούμενης (που δεν είχαν εκταμιευθεί στην ώρα τους), θα έρθουν στην Ελλάδα έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ο επικεφαλής του κ. Γιάννης Στουρνάρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με μοναδική αποστολή να διασφαλίσει από τους εταίρους μια επίσημη ανακοίνωση, που θα καθιστά την παραπάνω εξέλιξη, επίσημη. Κάθε άλλη μεσοβέζικη διαπίστωση, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πολύ μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και κυρίως στη χώρα. Γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Στουρνάρα, θα «απαιτήσει», αυτή τη φορά, ξεκάθαρες εξηγήσεις από τους δανειστές της χώρας.

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα