Η μεγάλη κομπίνα με τον Χρυσό Οδηγό!

21:20 9/8/2011 - Πηγή: 24wro
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε η δικογραφία που... σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο Ελλήνων για συστηματική υποκλοπή βάσης δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος και πώληση των δεδομένων μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος και εφαρμογών «έξυπνης»
τηλεφωνίας.
Η ζημιά της ανώνυμης εταιρείας που έκανε τη σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεπερνά το ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε έσοδο των δημοσίων ταμείων.
Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες της εταιρείας, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων, ενός 34χρονου κατοίκου Αρτας και ενός 44χρονου κατοίκου Βόλου.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες προέβαιναν συστηματικά και παράνομα στην εξαγωγή του περιεχομένου της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της εταιρείας. Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλούνταν διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων, τύπου smartphone.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (08-08-2011) το πρωί, ενεργήθηκε έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις οικίες τους στο Βόλο και την Αρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.
Αμφότεροι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα