Η Μεγάλη Εβδομάδα του Μεσοπρόθεσμου!

09:35 5/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η λήξη των διαπραγματεύσεων του Γιώργου Παπανδρέου με την τρόικα αργά το απόγευμα...
της περασμένης Παρασκευής σηματοδοτεί και την έναρξη κρίσιμων εσωκομματικών διεργασιών προκειμένου να εκτονωθεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της εσωκομματικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ- μετά και την επιστολή των 16 - ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλείται άτυπο
Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει ο διευρυμένος ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) Οικονομικών, όπου αναμένεται να δεχθεί σκληρή επίθεση ο υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής καθώς αναμένεται να παραστεί σύσσωμη η Κ.Ο. του κόμματος ενώ πλάι στον υπουργό Οικονομικών θα σταθούν οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Λούκα Κατσέλη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Δημήτρης Ρέππας.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου επιχειρεί να πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος και πιο εμφανής είναι να δοθούν οι σωστές εξηγήσεις προς τους βουλευτές γα μέτρα που δεν άπτονται πλήρως των αρμοδιοτήτων του κ. Παπακωνσταντίνου και ο δεύτερος: η συνεδρίαση να πάρει την μορφή συνεδρίασης Κ.Ο χωρίς όμως την παρουσία του κ. Παπανδρέου.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου δεν ρισκάρει να φέρει σε άμεση επαφή τον πρωθυπουργό με την γκρίνια των βουλευτών του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα συμπεράσματα από την συνεδρίαση θα τεθούν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν – ως ένα βαθμό – την τελική μορφή του Μεσοπρόθεσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα