Η λονδρέζικη αστυνομία αγοράζει σύστημα εντοπισμού κινητών

08:55 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Έχουν αρχίσει να εγείρονται ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση της ελευθερίας στην Βρετανική...
Πρωτεύουσα, μιας και όπως αποκαλύφθηκε οι αστυνομικές αρχές της πόλης αγόρασαν ένα σύστημα το οποίο είναι ικανό να αναπαριστά ένα ψεύτικο τηλεφωνικό δίκτυο. Η κατασκοπευτική τεχνολογία, έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα, να συλλέξει στοιχεία, ακόμα και να απενεργοποιήσει τις συσκευές.
Η τεχνολογία αυτή ανήκει στην εταιρεία Datong, η οποία συνεργάζεται με περισσότερες από 40 χώρες,
συμπεριλαμβανομένου της Νοτίου Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ υπάρχει στο χώρο για περισσότερα από 37 χρόνια παρέχοντας τα προϊόντα της σε μυστικές υπηρεσίες, στο στρατό και σε όργανα του νόμου. Η εταιρεία επέδειξε τις ικανότητες της συσκευής της, της οποίας το μέγεθος δεν ξεπερνά αυτό μιας βαλίτσας, με το να παρακολουθήσει SMS, δημιουργώντας ένα ψεύτικο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα μέσω ενός συστήματος εκπέμπει ένα σήμα το οποίο αναγκάζει τα διάφορα κινητά τηλέφωνα να αποστέλλουν μοναδικούς κωδικούς, επιτρέποντας έτσι την παρακολούθησής τους. Τέλος είναι σε θέση να αποκόψει το σήμα κινητών, επιχειρηματολογώντας ότι αυτή η λειτουργία θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται κάποιο κινητό σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Ο βρετανικός νόμος, ωστόσο ορίζει σαφώς ότι για να χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους μέθοδοι παρακολούθησης θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα, σχετικό με θέματα εθνικής ασφαλείας, σοβαρά εγκλήματα ή να απειλείται η οικονομική σταθερότητα.
Από την μεριά της η αστυνομία έχει αρνηθεί να προχωρήσει σε δηλώσεις, για να αποσαφηνίσει με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθεί η εν λόγω τεχνολογία.


Keywords
Τυχαία Θέματα