Η κρίσιμη ομιλία του Γ. Παπανδρέου

15:46 14/1/2012 - Πηγή: 24wro
Παρακαλουθείστε λεπτό προς λεπτό από ...το newsbomb όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης συνεδρίασης
Την επόμενη μέρα για την Ελλάδα ταύτισε με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου.
ΛΕΠΤΟ
ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
15:39 Το να γίνονται λάθη είναι απολύτως φυσικό. Μόνο η απαξία σε προφυλάσσει από τα λάθη. Και λάθη έκανα και έμαθα από αυτά. Και όποια ηγεσία αναλάβει αύριο τη χώρα, θα πρέπει να τα γνωρίζει.
Το 2009 δεν είναι μακριά. Δεν τάξαμε παροχές. Το σύνθημά μας ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να μοιράσουμε λεφτά, όπως κάποιοι μας συκοφαντούν, και διαστρεβλώνοντας τη φράση «λεφτά υπάρχουν». Το ξέραμε ότι χρειαζόταν αλλαγές. Αυτό ήταν το πρόγραμμά μας. Το πρόβλημά μας ήταν πολιτικό. Πρόβλημα δημοκρατίας και θεσμών. Η κορυφή του παγόβουνου ήταν το δημοσιονομικό πρόβλημα.
15:37 Να βγάλετε για λίγο από το μυαλό σας τα χρονοδιαγράμματα, τις προσωπικές φιλοδοξίες –που είναι θεμιτές κατά τα άλλα- αλλά να ακούσετε έναν άνθρωπο που σε μια διετία τα είδε και τα έζησε όλα.
Κρινόμαστε για μια διετία, μόνον, ούτε καν για μια τετραετία. Χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα να αξιολογηθούμε. Όποια κι αν είναι η κριτική που μου ασκήθηκε, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση, τι θα πει να χρεοκοπείς σε λίγες μέρες και να έχεις ελάχιστες επιλογές. Τι θα πει να γυρνάς στον κόσμο για να πείσεις ότι η πατρίδα σου είναι τελικά αξιόπιστη. Τι θα πει πίεση από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, τι θα πει μοναξιά να παλεύεις μόνος σε ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και συμπεριφερόταν ανεύθυνα και ψηφοθηρικά.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα