Η κρίση χτύπησε και τις σχολικές πενθήμερες εκδρομές

09:32 15/3/2012 - Πηγή: 24wro
Κατακόρυφη είναι η μείωση των μαθητικών εκδρομών προς τα Χανιά αλλά και όλες σχεδόν...
τις περιοχές της χώρας, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν μείωση που φτάνει ακόμα και 50% στις κρατήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και από τις εκδρομές που έχουν κλειστεί και οι πρώτες βρίσκονται ήδη στα Χανιά αυτό που παρατηρείται είναι μια πολύ μεγάλη μείωση και του αριθμού των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές, στοιχεία ενδεικτικά της μεγάλης κρίσης που έχει
πλήξει τις οικογένειες.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τα ξενοδοχεία - μέλη μας μπορώ να σας πω ότι οι μαθητικές εκδρομές θα είναι μειωμένες κατά περίπου το ήμισυ σε σύγκριση με πέρυσι. Βέβαια, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τα Χανιά και την Κρήτη αλλά όλους τους τουριστικούς προορισμούς και αιτία φυσικά είναι η οικονομική κρίση», δήλωσε στα haniotikanea.gr ο κ. Μανώλης Γιαννούλης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοια εποχή πριν από 3 - 4 χρόνια ένα μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων ξεκινούσε τη λειτουργία του από τον Μάρτιο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εκδρομές, ενώ τις μαθητικές εκδρομές ανέμεναν πώς και πώς τα καταστήματα εστίασης, νυκτερινά κέντρα και καταστήματα με τουριστικά είδη τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και σε άλλες περιοχές, προκειμένου να ξεκινήσει ουσιαστικά η τουριστική σεζόν.

«Η πτώση είναι πολύ μεγάλη ειδικά σε σύγκριση με πέρυσι. Το 2011 είχαμε κάνει 6000 διανυκτερεύσεις μαθητών στο πλαίσιο των εκδρομών τους και φέτος αυτή τη στιγμή έχουμε κλεισμένες μόλις 3.000 διανυκτερεύσεις και δεν βλέπω να κινείται κιόλας η αγορά», επισημαίνει ο κ. Στέφανος Μουρτζάκης διευθυντής ξενοδοχείου, που για χρόνια φιλοξενεί μαθητικές εκδρομές και γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο τύπο τουρισμού. Και ο κ. Μουρτζάκης αποδίδει το μειωμένο ενδιαφέρον στην οικονομική κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα