Η Ισπανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα!

15:07 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
H υψηλή ανεργία στην Ισπανία και η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, αποδεικνύουν ότι ...η χώρα αντιμετωπίζει πολύ χειρότερα προβλήματα από την Ελλάδα που θα μπορούσαν να απειλήσουν την -εύθραυστη- σταθερότητα που επετεύχθη, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτή στο CNBC.

Όπως αναφέρει ο Sony Kapoor, διευθυντής του οικονομικού think tank Re-Define,
«η Ισπανία αντιμετωπίζει 2 μεγάλα προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσει πολύ προσεκτικά».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεγάλος κίνδυνος προστέθηκε στην μακροοικονομική της κατάσταση και τον κοινωνικό ιστό της χώρας, από το πρόγραμμα λιτότητας και την αναμενόμενη κατά 5% προσαρμογή του ελλείμματος.

«Ο πανικός προσωρινά έχει ξεπεραστεί, αλλά το 2012 θα είναι έτος λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και η Ισπανία είναι ένας μικρόκοσμος της ευρωζώνης ως σύνολο», ανέφερε ο Kapoor.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, που ξεπερνά το 22%.

Την ίδια ώρα, ο Ben May, οικονομολόγος της Capital Economics ανέφερε ότι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ισπανία, μπορούν να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες που καταβάλλει για την μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από τα επίσημα στοιχεία», ανέφερε.

«Η Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα, για αυτό αν υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος χρεοκοπίας, τότε αυτό θα είναι μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη από της Ελλάδας», σημείωσε ο May.
Keywords
Τυχαία Θέματα