Η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή

00:33 27/3/2012 - Πηγή: 24wro

Η Άγκελα Μέρκελ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Αθήνα τη ζώνη του κοινού νομίσματος...

Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν καταστροφικό και θα αποδυνάμωνε απίστευτα την Eυρωζώνη, τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξή της προς το BBC. Ήταν «και πολιτική» η απόφαση για την δημιουργία της ΟΝΕ, πρόσθεσε η κα Μέρκελ. Υπό την έννοια
αυτή τα κράτη-μέλη της Eυρωζώνης δεν είναι δυνατόν να πουν σε άλλα μέλη ότι δεν τα θέλουν πλέον στην ζώνη του κοινού νομίσματος, διευκρίνισε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της όσον αφορά την δημοσιονομική της εξυγίανση, «θα ήταν ωστόσο ένα μεγάλο πολιτικό σφάλμα να αποβληθεί η Ελλάδα από την Eυρωζώνη», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο η παρούσα κρίση στην Eυρωζώνη συνιστά συνέπεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του ESM ο Άσμουσεν

«Η Eυρωζώνη θα καταλήξει αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία όσον αφορά την αύξηση των κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης», εκτιμά το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιοργκ Άσμουσεν. Σε συνέντευξή του προς την φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο κ. Άσμουσεν τονίζει ότι στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη θα προκύψει συμβιβαστική λύση.

«Η ΕΚΤ τάσσεται υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων και την θεωρεί προϋπόθεση για την βελτίωση των παγκόσμιων μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων, όπως και την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ», επισημαίνει ο γερμανός πρώην υφυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα