Η επιστολή Σαμαρά στους ηγέτες της ΕΕ είναι επαρκής και ισχυρή δέσμευση

19:16 21/11/2011 - Πηγή: 24wro
Με την κομισιόν να κάνει μισό έστω βήμα...
πίσω και τον Λ. Παπαδήμο να υποστηρίζει από τις Βρυξέλλες ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ήδη δεσμευτεί να στηρίξουν την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου υιοθετώντας έτσι την «λογική» Σαμαρά, φαίνεται ότι το θέμα των γραπτών εγγυήσεων βαίνει προς επίλυση.
Ακριβώς αυτή τη στιγμή επέλεξε η ΝΔ να δώσει
στην δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε ο Α. Σαμαράς την περασμένη εβδομάδα στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος και τους ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζοντας ότι η ΝΔ στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου ακριβώς για να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

Η ΝΔ θεωρεί ότι αυτή η επιστολή είναι αρκετή για να βεβαιωθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες ότι παρέχει ουσιαστική και ενεργή στήριξη ,επομένως δεν χρειάζονται άλλες «δεσμεύσεις».

Και ενώ αναμένεται η αντίδραση -απάντηση- των Βρυξελλών η ΝΔ διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά άλλη δέσμευση και διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει πίσω από την θέση της ότι η εφαρμοζόμενη μέχρι σήμερα πολιτική με τα πενιχρά αποτελέσματα πρέπει αλλάξει στα σημεία που χωλαίνει επομένως αυτά τα σημεία είναι υπό συζήτηση και επαναδιαπραγμάτευση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην επιστολή του Α. Σαμαρά αναφέρεται μεταξύ των άλλων.

«Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαμαρά,samara