Η επιχείρηση επαναπατρισμός δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του Βενιζέλου

18:20 22/4/2012 - Πηγή: 24wro
Άνοιξε την βεντάλια της κριτικής του αριστερά και δεξιά από την Λαμία χθές και την Κοζάνη σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...

ξεδιπλώνοντας έτσι και την στρατηγική του ενώπιον των ψηφοφόρων.

Η επίθεση στον κ. Αντώνη Σαμαρά που εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές» που θέτει στο εκλογικό σώμα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε κατηγορώντας τον για »εμμονή» με την Πρψωθυπουργία.

Στο τρέχον διήμερο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρό του εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ - που βεβαίως το έχει ξανακάνει και αυτό – και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας για τον κ. Φώτη Κουβέλη ότι τον « αφήνει άναυδο» η θέση του να απορρίπτει τις συνεργασίες, γεγονός που εμμέσως κατά τον κ. Βενιζέλο, οδηγεί σε νέες εκλογές και συνεπώς σε περιπέτεια τη χώρα.

Η αναφορές στην Αριστερά – σε κάθε έμία από τις πτυχές της – έχει να κάνει και με τα μέχρι τώρα γνωστά δημοσκοπικά ευρήματα. Υπάρχει, όπως λένε στελέχη της Ιπποκράτους, μια σειρά δυσαρεστημένων ψηφοφόρω που έχουν μεν ενοχληθεί και κινούνται προς διαφορα κόμματα της αριστερας, δεν έχουν όμως ,λενε, σαφή εικόνα του τι διακύεται αλλά και τι – προσέξτε – πρεσύουν τα κόμματα αυτά »για την επόμενη ημέρα» – την Δευτέρα 7 Μαίου: Εξού και οι ευθείες αναφορες του κ, Βενιζέλου στον κ. Κουβέλη:

–Τα πρώτα βέΛη – για να τα ακούν οι δυσαρεστημένοι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ήταν προς ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ:

» Ποια είναι λοιπόν η άλλη πρόταση; Η πρόταση των δυνάμεων της Αριστεράς υπό όλες τις εκδοχές της που δε μπόρεσαν να συνεργαστούν ούτε στις μονοεδρικές Περιφέρειες, όπως πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Η πρόταση η οποία ακολουθεί τη γραμμή του ΚΚΕ εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ την οποία πιστεύει και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ;».

Το δίλλημμα εδώ είναι καθαρό: Εντός ή εκτός ευρώζώνης και ευρώπης;

–Το δεύτερο βέλος πάει πρός τον κ. Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ όπου υπάρχει και πιο πολύς κόσμος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει αντι- δεξια χαρακτηριστικά έντονα:

»Ή είναι η πρόταση – είπε και θα συνεχίσει να τονίζει ο κ Βενιζέλος – που άκουσα να διατυπώνει σήμερα σε μια συνέντευξη η οποία με άφησε κυριολεκτικά άναυδο: ο φίλος μου ο Φώτης Κουβέλης, που δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε θέλει να μετάσχει σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Kαι όταν τον ρώτησαν ποια είναι η άλλη λύση – είναι η κυβερνώσα Αριστερά η οποία δεν προκύπτει γιατί δε συμφωνεί η Αριστερά σε τίποτε μεταξύ της, έχει θεμελιώδεις διαφωνίες στο εσωτερικό της, αυταπόδεικτες, εξ ου προέκυψαν και οι διαδοχικές διασπάσεις του ΚΚΕ σε συνασπισμό και μετά του ΣΥΡΙΖΑ για να προκύψει η Δημοκρατική Αριστερά – αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει λύση, είπε «η λύση είναι ξανά εκλογές», ό,τι λέει ο κ. Σαμαράς».

Εκεί ο κ. Βενιζέλος απευθύνεται στα αντιδεξιό θυμικό των εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων ψηφοφόρων του κ. Κουβέλη:

»Ξανά εκλογές για να γίνει τι; Να υποστηριχθεί ο εκβιασμός του κ. Σαμαρά; Ή για να προκύψει μια συμφωνία στο εσωτερικό της Α
Keywords
Τυχαία Θέματα