Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον

22:45 3/7/2011 - Πηγή: 24wro
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα...

Αλήθεια, πιστεύει κανένας  ότι  το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί λύση; Αν το Μνημόνιο Ι ήταν καταστροφή, το Μεσοπρόθεσμο θα καταλήξει σε τραγωδία.  Δεν είναι τυχαίο πως  ούτε τα γνωστά εξαπτέρυγα  τόλμησαν να το ψηφίσουν.
Ο αφανισμός της μεσαίας τάξης
Θα το πω επιγραμματικά: 
το Μεσοπρόθεσμο  νομοθετεί τον αφανισμό  της μεσαίας τάξης. Την εξοντώνει οικονομικά,  την εξαθλιώνει κοινωνικά, την εξουθενώνει ψυχολογικά, την εξωθεί στα άκρα πολιτικά.
Σύντομα  χιλιάδες, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες,  θα έχουν  χρέη προς το Δημόσιο (άρα θα είναι χωρίς φορολογική ενημερότητα), οφειλές στα Ασφαλιστικά ταμεία (άρα χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα). Συνέπεια πρώτη: δεν θα θεωρούν  βιβλία, άρα δεν μπορούν  να δουλέψουν! Επιπλέον, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων, θα καταχωρηθούν  στο Τειρεσία ! Πολλοί θα βάλουν λουκέτα. Νέος εφιάλτης. Κλεισμένα μαγαζιά σημαίνει αύξηση της ανεργίας, περιορισμό της ενεργού ζήτησης, μειωμένες εισφορές στα ταμεία, αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κοκ.  Έχει απασχολήσει την Κυβέρνηση τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία;
Μα τότε γιατί ψηφίστηκε; Δεν βλέπουν ότι γονατίζει την κοινωνία;
Όλοι το βλέπουν  και όλοι το ξέρουν!
Την Τετάρτη η “Ελ Παΐς”, σημείωνε:  ” Η Ευρώπη και το ΔΝΤ πρέπει να αναθεωρήσουν τα κριτήρια διάσωσης“.
Ο Paul Krugman έγραφε  στους N.Y. Times:  “Τα ταραγμένα κράτη της Ευρώπης που χρωστούν, υποφέρουν από περαιτέρω οικονομική παρακμή εξαιτίας αυτών των προγραμμάτων λιτότητας και η εμπιστοσύνη βουλιάζει αντί να αυξάνεται”
Ο Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν επεσήμανε ότι «αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα είναι τρέλα!»
Η έκθεση της Deutsche Bank  ήταν καταπέλτης : “Ακόμα κι αν τα τελευταία μέτρα λιτότητας κλείσουν το χάσμα μεταξύ των πραγματικού και στοχευμένου ελλείμματος για το 2011, περισσότερη λιτότητα θα χρειαστεί για το 2012 και πέρα. Η πολιτική ικανότητα να διατηρήσουν τις πρόσθετες προσαρμογές, τίθεται εν αμφιβόλω.“
Το Forbes διαπίστωνε  ότι με τη λιτότητα «διαλύεται ο κοινωνικός ιστός» της Ελλάδος!
Η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προειδοποιούσε ότι τα μέτρα λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της χώρας.
Τότε;
Διαβατήριο απενοχοποίησης και  πάρτυ  αποκρατικοποιήσεων
Το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί το διαβατήριο για την εκταμίευση της 5ης δόσης και την έγκριση του Μνημονίου ΙΙ.  Η Ε. Ε  απέκτησε  ένα  πειστικό επιχείρημα έναντι όσων διαφωνούσαν με τη στήριξη της Ελλάδος:  «Θα τους στηρίξουμε τους Έλληνες, αλλά τους θα τους βγάλουμε το λάδι!»
Απενοχοποιούνται, με άλλα λόγια! Επί πλέον, σώζουν τα προσχήματα, διαφυλάσσουν την αξιοπιστία και την υστεροφημία τους!
Σιγά να μην αποτύχουν η κα Μέρκελ, ο κ. Τρισέ  και ο κ. Γιούνκερ! Ποιός είναι αυτός ο Σαμαράς που αμφισβητεί την …αυθεντία τους;
Παράλληλα,  η  εμμονή  λειτουργεί …διδακτικά και για  άλλες χώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα