Η Ελλάδα σε κατηγορία Βαγδάτης

12:24 4/11/2012 - Πηγή: 24wro
Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι χειρότερες δυνατές, οι αποκρατικοποιήσεις...
πρέπει να προχωρήσουν, είπε ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κ. Τάκης Αθανασόπουλος, κατά την ακρόαση των μελών του Δ.Σ. στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Σε ότι αφορά τις συνθήκες που επιχειρείται να συμβεί αυτό, ο κ. Αθανασόπουλος ήταν κάθετος: η Ελλάδα είναι η τρίτη χειρότερη επενδυτική επιλογή, μετά το Ιράν και το Ιράκ, είπε, αναφερόμενος
σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Οικονομικών Διευθυντών σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Αναπόφευκτα αποτέλεσμα οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων είναι πιεσμένες και το τίμημα δεν θα είναι το αναμενόμενο.

«Δυστυχώς, ενώ ο ιδιώτης έχει το δικαίωμα της επιλογής του χρόνου που θα πραγματοποιήσει τις κινήσεις του, το κράτος δεν έχει αυτό το δικαίωμα», είπε. Πρόσθεσε δε ότι, «τώρα απαιτείται να κινηθεί να οικονομία και δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο». Ο πρόεδρος του Ταμείου, συμφώνησε με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ότι πρώτιστος στόχος των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι το τίμημα, αλλά η επανεκκίνηση της οικονομίας. Παραδέχτηκε δε ότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν, δεδομένου ότι οι επενδυτές είναι γνώστες της κατάστασης στην Ελλάδα από προηγούμενες αποκρατικοποιήσεις, όπως του OTE με την Deutsche Telekom, την Cosco, την Ολυμπιακή, αλλά και την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα