Η διοίκηση Ομπάμα δεν υποστηρίζει την ανατίναξη πλανητών

23:20 12/1/2013 - Πηγή: 24wro
Όταν ο Λευκός Οίκος έλαβε ένα αίτημα υπογεγραμμένο από περισσότερους από 25.000...
φανατικούς φίλους της σειράς ταινιών Star Wars, οι οποίοι ζητούσαν την κατασκευή του θρυλικού διαστημοπλοίου Death Star, η απάντηση θα μπορούσε να είναι ένα απλό “όχι, δε γίνεται”. Όμως ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να δώσει μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα απάντηση, γεμάτη αναφορές στην κλασική πια σειρά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Όπως αναφέρει η απάντηση του Λευκού Οίκου, η κατασκευή του Death Star
εκτιμάται ότι θα κόστιζε περισσότερα από 850 τετρακις εκατομμύρια (ποσό που ισοδυναμεί με 13.000 φορές το συνολικό ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη !), σχολιάζοντας: “Προσπαθούμε σκληρά να μειώσουμε το έλλειμμα, όχι να το αυξήσουμε”.

Σημειώνει ακόμα ότι “η διοίκηση Ομπάμα δεν υποστηρίζει την ανατίναξη πλανητών”, ενώ επιχειρηματολογεί: “Γιατί να ξοδέψουμε αμέτρητα δολάρια των φορολογουμένων μας για ένα Death Star με ένα θεμελιώδες ελάττωμα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα μονοθέσιο σκάφος;”.

Κατόπιν γίνεται αναφορά στον διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και στις αποστολές που προγραμματίζει η NASA στον Ήλιο και σε περιοχές εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ενώ καλεί όσους ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την επιστήμη να κυνηγήσουν μία σχετική καριέρα.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει: “Αν όντως κυνηγήσετε μία καριέρα στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική ή σε κάποιον τομέα σχετικό με τα μαθηματικά, η Δύναμη (Force) θα είναι μαζί μας ! Μην ξεχνάτε, η δύναμη του Death Star να καταστρέψει έναν πλανήτη, ή και ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα, είναι ασήμαντη μπροστά στη δύναμη της Δύναμης !”

iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα