Η δικαστική κούρσα των Κεντέρη-Θάνου για το τροχαίο μαϊμού

02:00 19/7/2011 - Πηγή: 24wro

  Εφτά χρόνια μετά το δηλωθέν τροχαίο των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου...



παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η δικαιοσύνη έβαλε επιτέλους τέλος στο θρίλερ που θύμιζε κούρσα χωρίς τερματισμό.
Οι δικαστές έκριναν πως οι δυο Ολυμπιονίκες είναι ένοχοι καταδικάζοντάς τους σε ποινή φυλάκισης 31 μηνών ενώ ο πρώην προπονητής τους Χρήστος Τζέκος σε φυλάκιση 33 μηνών. Επιπλέον το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από έξι ως οχτώ μήνες
επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τους δύο «αυτόπτες» μάρτυρες του τροχαίου σε φυλάκιση 7 και 15 μηνών, αντίστοιχα.



Με αφορμή τον φάκελο της υπόθεσης που αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Newsbomb.gr σταχυολογεί τις σημαντικότερες ημερομηνίες από το 2004 έως σήμερα.
Οι άκαρπες αναζητήσεις της WADA και το ΚΑΤ
Στις 13 Αυγούστου 2004 η Ελλάδα «παγώνει». Ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, Θάνου και Κεντέρης ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του προπονητή τους Χ. Τζέκου στην Γλυφάδα. Οι δυο αθλητές μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από άγνωστο περαστικό στο ΚΑΤ ενώ εφημέρευε το Ασκληπείο που ήταν δίπλα!.



Λίγες ώρες πριν, κλιμάκιο της WADA τους αναζητούσε στο Ολυμπιακό Χωριό (εκεί όπου όφειλαν να βρίσκονται) για έλεγχο ντόπινγκ. Ήταν ήδη η τρίτη απόπειρα αναζήτησής τους μέσα σε ένα μήνα. Το ιατρικό ανακοινωθέν-υπογεγραμμένο από εφτά ιατρούς και τον διευθυντή του ΚΑΤ- έκανε λόγο για θλάσεις, εκδορές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή τους στο νοσοκομείο για 48 ώρες.
Το χρονικό των εξοργιστικών αναβολών
Το εξοργιστικό όλων είναι η αντιμετώπιση του ποινικού μέρους της υπόθεσης από την δικαιοσύνη.
Μέχρι και τον περασμένο Μάιο, οπότε και το δικαστήριο «μοίρασε» ποινές, η δίκη κέρδιζε διαρκώς χρόνο με απανωτές αναβολές. Οι ...δικαστικοί ρεπόρτερ μετρούν ήδη εφτά αναβολές, τις οποίες οι κατηγορούμενοι κατάφερναν και έπαιρναν με μια σειρά από προφάσεις.



29-01-2007
Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αναβλήθηκε, από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη των ολυμπιονικών Κ. Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, καθώς και του πρώην προπονητή τους, Χρ. Τζέκου, σχετικά με όσα ποινικώς κολάσιμα φέρεται να διέπραξαν μετά τη φυγή τους από το Ολυμπιακό Χωριό, το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2004, μία ημέρα δηλαδή πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. Οι δυο αθλητές απουσίαζαν από το δικαστήριο.

24-09-2007
Νέα αναβολή για τις 19 Ιουνίου 2008, λόγω ασθένειας ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης.
19.06.2008
Αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου 2009 λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
05.02.2009
Αναβολή στην αναβολή… Αυτή τη φορά υπήρξε πρόβλημα χρόνου, αφού η υπόθεση ήταν τελευταία στο πινάκιο της ημέρας
1
Keywords
Τυχαία Θέματα