Η Δικαιοσύνη... άργησε 12 χρόνια

19:33 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια τιμωρήθηκε με...
οριστική απόλυση διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου του Αιγαίου, η οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για το θάνατο επτάχρονου αγοριού, στο οποίο χορήγησε υπερδεκαπλάσια δόση φαρμάκου, με αποτέλεσμα το αγορι να υποστεί εγκεφαλικό οίδημα.

Η γιατρός που αρχικά είχε απαλλαγεί από το πειθαρχικό συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ, κρίθηκε ένοχη το 2006 από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η
καταδικαστική απόφαση σε βάρος της επικυρώθηκε το 2008 από τον Άρειο Πάγο, ενώ ένα χρόνο αργότερα ο τότε υπουργός Υγείας ζήτησε να κινηθεί εκ νέου η πειθαρχική διαδικασία με αποτέλεσμα να επιβληθεί στη γιατρό προσωρινή παύση ενός έτους.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της επιβληθεί τελικά οριστική παύση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης, που έκρινε ένοχη τη διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, παρότι είχε από τον νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, από αμέλεια επέφερε το θάνατο του επτάχρονου που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τον Σεπτέμβριο του 2000, επειδή είχε πιει το περιεχόμενο ενός φιαλιδίου Depon. Η γιατρός χορήγησε στον ανήλικο ενδοφλεβίως ως αντίδοτο το φάρμακο Parvolex, χωρίς όμως να λάβει υπόψη της το βάρος του παιδιού, αλλά κυρίως χωρίς να υπολογίσει τις απαιτούμενες δόσεις. Έτσι, χορήγησε στο παιδί το αντίδοτο σε υπερδεκαπλάσια δόση από την κανονική με αποτέλεσμα ο επτάχρονος να υποστεί αλλεργικό σοκ και να
Keywords
Τυχαία Θέματα