Η απάντηση Βαρδινογιάννη για την ΓΗΠΕΛ

16:13 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η ιστορία της ΓΗΠΕΛ, είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει για αρκετό διάστημα ακόμη τον Παναθηναϊκό...
Ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια.

Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, μάλιστα, τονίζει πως από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις για την εταιρεία που είχε αναλάβει την ιστορία του Βοτανικού.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται πως εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος
λέει σε όλες τις απαιτήσεις της απέναντι πλευράς ναι, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Τέλος, απ’ το περιβάλλον του Τζίγκερ δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή προς τον Δημήτρη Γόντικα στις 10 Σεπτεμβρίου, η οποία ακολουθήθηκε από δηλώσεις και επιστολές. Από τις οποίες, γίνεται ξεκάθαρο, όπως υποστηρίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη, πως ο μεγαλομέτοχος έχει δεσμευτεί για την ΓΗΠΕΛ, τη στιγμή που ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να μην προχωρήσει στην απόκτηση περισσότερων μετοχών από αυτές που κατέχει.

Αναλυτικά οι επιστολές, οι ανακοινώσεις και η υπενθύμιση δηλώσεων, όπως τις έδωσε στην δημοσιότητα η πλευρά Γιάννη Βαρδινογιάννη:

10 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βαρδινογιάννη στον κ. Γόντικα:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε συγκεκριμένος μέτοχος διατυπώθηκαν δημόσια ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Α.Ε. (ΓΗΠΕΛ) της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος του Δ.Σ. από ιδρύσεως της μέχρι την πρόσφατη παραίτηση μου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των πολλών ανακριβειών που ειπώθηκαν, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

1. Στο Ενημερωτικό Δελτίο που συντάχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ενόψει της ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2010, υπήρξε λεπτομερέστατη αναφορά στα θέματα της ΓΗΠΕΛ προς γνώση και ενημέρωση όλων των μετόχων. Συγκεκριμένα το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε μέσω ΑΜΚ στην κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ, τη ΓΗΠΕΛ. Στη συνέχεια, λόγω έκτακτων ταμειακών αναγκών της ΠΑΕ ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 1η Μαρτίου 2010 να επιστραφεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως και έγινε. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για λογαριασμό της ΓΗΠΕΛ ανέρχεται στο πόσο των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Το σύνολο των διοικητικών και λειτουργικών έξοδων της ΓΗΠΕΛ είχαν εγγραφεί αναλυτικά στους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Ουδέποτε η ΓΗΠΕΛ υπερέβη τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς.

3. Τον Ιούλιο 2010 πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος και σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας και του έργου, από διεθνώς αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία. Τα ευρήματα της μελέτης παραδόθηκαν σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ και κανείς εξ’ αυτών δεν έθεσε θέμα.

4. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 καταγγέλθηκε η σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια, την 1η Δεκεμβρίου 2010 εστάλη εξώδικη επιστολή απα
Keywords
Τυχαία Θέματα