Η απάντηση Σαμαρά στις κινήσεις του Μαξίμου

08:11 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σειρά προεκλογικών δράσεων αποφασίζει σήμερα το μεσημέρι (16:00) η Εκτελεστική Γραμματεία...
της ΝΔ που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παρά τις συνεχείς δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Παπαδήμου κόντρα στην προοπτική να στηθούν κάλπες πριν από το Πάσχα,
αποφασίζει να θέσει σε εκλογικό συναγερμό τον κομματικό μηχανισμό την ώρα που στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού όπως ο Γιώργος Σταυρόπουλος μιλούν ακόμη και για την πιθανότητα να ξεκινήσει η παρούσα κυβέρνηση τις συζητήσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr θα γίνει συζήτηση για το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά αλλά και των στελεχών του κόμματος που το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν σειρά επισκέψεων στην περιφέρεια προκειμένου να ενημερώσουν για τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος της ΝΔ το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα αναφερθεί και στο θέμα Καπελέρη αλλά και στις καταγγελίες των δυο εισαγγελέων μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση αφού όπως υποστηρίζουν έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για πρόσωπα και υποθέσεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Δια του αρμόδιου τομεάρχη Κώστα Τζαβάρα, η ΝΔ ζήτησε χθες να βγει από το αρχείο η συγκεκριμένη υπόθεση με την επισήμανση ότι οι δυο εισαγγελείς ασχολούνταν με «ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις» και ο κ. Σαμαράς ενδέχεται να τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα όπως και για την περίπτωση Καπελέρη αν και στη Λ. Συγγρού είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους ως προς την ουσία των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Ερωτηματικό αποτελεί το εάν η ΝΔ αποφασίσει να «στοχεύσει» ευθέως στο πρόσωπο του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να πράξει ιδιαίτερα για την υπόθεση του κ. Καπελέρη.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει για μία ακόμη φορά ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων και η χώρα να οδηγηθεί ομαλά στις κάλπες όπως ήταν η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Κάρολου Παπούλια με την επισήμανση πάντως ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση να πάει πολύ πίσω ο χρόνος των εκλογών από τη στιγμή που τόσο ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όσοι και οι Βρυξέλλες θέλουν να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα το PSI προκειμένου να προχωρήσει και η νέα δανειακή σύμβαση όπως ξεκαθάρισε και επισήμως χθες η Κομισιόν.

Ενόψει της άφιξης της τρόικας και των σεναρίων για το τι σκοπεύουν να ζητήσουν οι εταίροι και δανειστές μας, ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που θα επιτείνουν το πρόβλημα της ύφεσης. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει εν τέλει η ΝΔ ως προς το θέμα των επικουρικών αφού τόσο ο κ. Κουτρουμάνης, όσο και η Λ. Συγγρού δεν έχουν μεταβάλει τις απόψεις τ
Keywords
Τυχαία Θέματα