Η Άννα προκειμένου να προλάβει το Βαγγέλη κομματικοποιεί τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων

22:11 1/7/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά τις εξελίξεις που έφεραν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και επίσημα νο.2 στο ΠΑΣΟΚ...
οι υπόλοιποι δελφίνοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων η Άννα Διαμαντοπούλου που ευελπιστούσε να διαδεχτεί το Γιώργο και τώρα αναγκάζεται να φέρει νόμο για αλλαγές στα Πανεπιστήμια μέσα στο κατακαλόκαιρο προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα που προς το παρόν αναδεικνύει το Βενιζέλο
ως βασικό της προταγωνιστή. Η Υπουργός Παιδείας θα φτάσει μάλιστα στο σημείο να φέρει προς ψήφιση το νόμο ενώ τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά προκειμένου να μην εισπράξει φθορά από τις αντιδράσεις.

Μιλάμε λοιπόν για ένα απίστευτο σχέδιο από την Άννα Διαμαντοπούλου και χωρίς καμία ηθική αναστολή. Επειδή όμως όλα έχουν και δύο πλευρές, με την πρόταση της για αλλαγή του τρόπου διοίκησης των Ιδρυμάτων αναμένεται να γεμίσουν τα πανεπιστήμια κομματικά στελέχη καθώς πέρα από τους Καθηγητές, στο Συμβούλιο του Ιδρύματος θα συμμετέχουν εξωπανεπιστημιακοί. Και όλοι αυτοί μαζί σαν ένα κλειστό κονκλάβιο θα επιλέγουν τον Πρύτανη.

Το σίγουρο είναι πως αναμένεται να βρει νέο πεδίο δράσης το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Οι φοιτητές που ήδη από το 2007 με το Νόμο Γιαννάκου έχουν μείνει εκτός, καθώς πλέον η ανάδειξη διοικήσεων γίνεται από καθολική ψηφοφορία, αναμένεται να αντιδράσουν σφοδρά καθώς την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι τους αποκλείστηκαν τότε με την αιτιολογία πως έπρεπε να αποκομματικοποιηθεί η παιδεία, έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να βάλει τα στελέχη του στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα