Η αγωγή του Τζίγκερ στον Βγενόπουλο

06:52 2/4/2012 - Πηγή: 24wro

Το φως της δημοσιότητας είδε, πέντε μήνες μετά την κατάθεσή της, η αγωγή του...
Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, με την οποία ζητά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για «προσβολή της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς του». Διαβάστε όσα αναφέρονται για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Παιανίας και πολλά άλλα…
Από 61 σελίδες αποτελείται η αγωγή του Γιάννη
Βαρδινογιάννη εις βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία κατατέθηκε στις 19/10/2011, περίπου ένα μήνα μετά την συνέντευξη Τύπου (12/9/2011) του «Mr Mig». Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε στο κυριακάτικο φύλλο της 1ης Απριλίου κάποια αποσπάσματα από την αγωγή, στην οποία η πλευρά του Βαρδινογιάννη κάνει λόγο για «βαρύτατες ύβρεις σοβαρότερες ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα».

Στο δικόγραφο ο ενάγων (Γιάννης Βαρδινογιάννης) επιχειρεί να καταδείξει αναλυτικά το μέγεθος«της προσβολής της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς μου από τον εναγόμενο (σ.σ. Ανδρέας Βγενόπουλος)», του οποίου η συνέντευξη Τύπου περιείχε όπως τονίζει: «βαρύτατες ύβρεις, σοβαρότερες ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα προς το πρόσωπό μου».

Τονίζει επίσης ότι «κατά τους ισχυρισμούς του εναγόμενου, είμαι ένας αφελής, επιπόλαιος και ανίκανος διάδοχος που φέρθηκα στην ομάδα μου σαν σε παιχνιδάκι, που την οδήγησα σε «περίεργες κατευθύνσεις» (!), που τελικά δεν της πρόσφερα τίποτα» και συμπληρώνει: «Οι ανωτέρω απόλυτα προσβλητικές, στα όρια της χυδαιότητας, για εμένα εκφράσεις, αποτελούν ακραίο παράδειγμα καταφρονητικής και προσβλητικής συμπεριφοράς, με την οποία ο εναγόμενος ηθελημένα και προσχεδιασμένα θίγει την προσωπικότητα μου, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου».

ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

Στις 6/6/2008 αποφασίστηκε από την Γ.Σ. της ΠΑΕ η αύξηση του Μ.Κ. κατά 31.783,344 ευρώ.«Εάν η ανωτέρα αύξηση καλυπτόταν στο σύνολό της από νέους μετόχους, το ποσοστό συμμετοχής της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα περιοριζόταν στο 50%, οι νέοι μέτοχοι θα αποκτούσαν το 40% και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα κατείχε και πάλι το 10% των μετοχών του νέου μετοχικού σχήματος».

Οι νέοι μέτοχοι δεν κάλυψαν το σύνολο της ανωτέρας αύξησης. «Συνέπεια αυτού και κατόπιν μεταγενέστερης αποφάσεως της Γ.Σ., η αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ περιορίστηκε εν τέλει στο ποσό των 25.578.978 ευρώ. Κατά συνέπεια η οικογένεια μου και εγώ συνεχίσαμε να μετέχουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ με την πλειοψηφία των μετοχών (54,6%)».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στην ιστορική συνάντηση στο «King George», το 2010, να μεταβιβαστεί το ποσοστό του 30% των μετοχών με διαδοχικές αυξήσεις του κεφαλαίου. «Αν ο εναγόμενος ειλικρινώς επιθυμούσε να αναλάβει τον έλεγχο της ΠΑΕ και να προβεί σε αγορές παικτών μεγάλης αξίας, όπως ισχυρίζεται, θα έκανε δεκτή την πρόταση μου μεταβιβάσεως άνευ ανταλλάγματος ποσοστού 24% του Μ.Κ. της ΠΑΕ. Αυτό θα είχε ως συνέπεια να καταστεί μέτοχος και κα
Keywords
Τυχαία Θέματα