Η αφρόκρεμα του Τριάθλου

11:50 24/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οι καλύτεροι τριαθλητές του κόσμου ρίχνονται στη μάχη ανήμερα Κυριακή... του Πάσχα, για τον πρώτο γύρο του διασυλλογικού πρωταθλήματος της Γαλλίας.
Η παραδοσιακά γη του Τριάθλου, η Νίκαια υποδέχεται τον πρώτο από τους πέντε γύρους του Grand Prix (FFTRI-Lyonnaise des Eaux) για το διασυλλογικό πρωτάθλημα Γαλλίας.
Την ευκαιρία να απολαύσουν τον «αγγλικό περίπατο» όπως συνηθίζεται να τον λένε, αλλά στην πιο άγρια μορφή του (750μ κολύμπι, 20χλμ ποδήλατο, 5χλμ τρέξιμο), για τους καλύτερους άνδρες τριαθλητές (συνολική διάρκεια γύρω στις 12:15) και των καλύτερων γυναικών (γύρω στις 10 ώρες). Στα φετινά αξιοσημείωτα είναι η απουσία της ομάδας με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων, της ομάδας Μποβέ, που αποφάσισε να αποσυρθεί μετά την διαφωνία με τους διοργανωτές· του Grand Prix.
Με τον Ισπανό Χαβιέ Γκόμεζ παγκόσμιο πρωταθλητή και Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και τα δύο αδέλφια Μπρόνλι, τον Άλιστερ (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009 και φιναλίστ το 2010) και τον Τζόναθαν (παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 23 το 2010), η Σαρτρουβίλ φαντάζει το απόλυτο φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή.
Τα πρωτεία μπορεί να της τα αμφισβητήσει μια ομάδα από το Παρίσι η Λαγκαρντέρ που βασίζεται κυρίως στον Ντέιβιντ Χάους μεγάλη μορφή του αθλήματος (5ος στο World Series του Σίδνεϊ) τον Βρετανό Γουίλιαμ Κλάρκ ( Νο 9 στον κόσμο) και τον Γερμανό Στέφεν Τζούστους (Νο15 στον κόσμο).
Προπύργιο για τους «τρίχρωμους» του Πουασί είναι ο Τόνι Μουλέ και ο Γκρεγκόρ Ρουό και οι δύο υποψήφιοι για μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.·
Από κοντά ακολουθεί η ομάδα του Αγίου Ραφαήλ με τους Ρώσους Ντμίτρι και Ιγκόρ Πολιάνσκι.
Στις γυναίκες, η ομάδα του Πουασί φαντάζει το φαβορί με τις δύο καλύτερες «τρικολόρ» των τελευταίων ετών την Τζέσικα Χάρισον και την Κάρολ Πεόν (4η στο World Series στο Σίδνεϊ στις αρχές της σεζόν) ενώ έχει ενισχυθεί και με τη Νεοζηλανδή Αντρέα Χιούιτ ( Νο 3 στον κόσμο).
Επίσης, σημειώνουμε την παρουσία της Χιλιανής Μπάρμπαρα Ριμπέρος ( Νο 2, στον κόσμο) η οποία εντάχθηκε φέτος στο σύλλογο «Tri Val Gray». Η ελπίδα των «Μπλέ» Έμι Κλαρερόν (παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων το· 2009) θα πάρει μέρος με την παρισινή Λεγκαρντέρ
Τα ετάπ του Grand Prix 2011
24 Απριλίου Νίκαια
22 Μαΐου· Δουνκέρκη
9-10 Ιουλίου Παρίσι
28 Αυγούστου Τουρ
17-18 Σεπτεμβρίου Λα Μπόλ

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα