Γυναίκες που ταξίδεψαν τη φαντασία μας…

16:02 3/5/2013 - Πηγή: 24wro

Γυναίκες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη...

γυναίκες που ταξίδεψαν τη φαντασία μας αλλά και γυναίκες που υποστήριξαν το γυναικείο φύλο όσο κανείς και μόνο με την παρουσία τους...

Μέριλιν Μονρόε, Σοφία Λόρεν, Μόνικα Μπελούτσι είναι κάποιες από τις σταρ που άφησαν δυνατό το στίγμα τους στο καλλιτεχνικό «γίγνεσθαι» αλλά και στα δικά μας μάτια.

Μέριλιν Μονρόε
Το απόλυτο Θηλυκό! Η γυναίκα που μας συγκίνησε αλλά και η παρουσία που μας απογοήτευσε με το θάνατό της. Ένα όνομα-
μια ιστορία. Το Χόλυγουντ την τίμησε όσο κανέναν αλλά και εκείνη, αποθέωσε το Χόλυγουντ αλλά και την μεγάλη οθόνη. Αν και κάποιοι την θεώρησαν ατάλαντη, εκείνη πέρασε στην αντίπερα όχθη και έσπασε τα τείχη της λογικής. Η ομορφιά της, έκλεισε τους δρόμους της επιτυχίας για πολλές γυναίκες εκείνη την περίοδο. Ναρκωτικά, γάμοι, άστατη ζωή ζωγράφισαν το κύκλο της επιτυχίας της αλλά και ζωντάνεψαν τη μνήμη της. Η παρουσία της συγκλονίζει μέχρι σήμερα τους κριτικούς τέχνης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που γράφουν ακόμα για την μεγάλη ΣΤΑΡ. Ο ΖΑΝ ΠΩΛ ΣΑΡΤΡ o μεγάλος αυτός Γάλλος Φιλόσοφος στη «Ναυτία» είχε γράψει «Άλλαξα τα ρούχα για να μοιάζουμε και τελικά χωρίσαμε», η Μέριλιν όμως δεν έφυγε ποτέ από την ψυχή μας. Ξεκίνησε ως μοντέλο ενώ η πορεία της συνεχίστηκε παίζοντας το κομπάρσο σε διάφορες ταινίες. Έφτασε στο σημείο να είναι η μούσα πολλών σκηνοθετών.
Ταινίες που πρωταγωνίστησε
Στάση Λεωφορείου (1956), Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές (1953) (1953), Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο (1953), Βαρνάβας, η Εντβίνα, η Μαϊμού & το Μπογκομόλετς, Ο (1952), Επτά Χρόνια Φαγούρα (1955), Χορός Είναι η Ζωή μου, Ο (1954), Βασίλισσα της Παράστασης, Η (1948), Νιαγάρας (επανέκδοση) (1953), Ποτάμι Χωρίς Επιστροφή (1954), Πρίγκιπας και η Χορεύτρια, Ο (1957), Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (1959), Όλα για την Εύα (1950) (1950).

Σοφία Λόρεν
Η φινέτσα της συντροφεύει το σήμερα. Η Ιταλίδα ηθοποιός που από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο σανίδι αλλά και έκανε αισθητή την παρουσία της στη μεγάλη οθόνη ακινητοποίησε τα βλέμματα του κόσμου! 79 χρονών σήμερα, το κοινό την αποθεώνει ακόμα. Οι μεγάλες DIVES ξέρουν καλά να διατηρούν τη φήμη τους και να ζεσταίνουν τις αναμνήσεις μας. Για τις Μούσες του κινηματογράφου η αυλαία δεν πέφτει ποτέ.
«Το Παιδί και το Δελφίνι», «Η Ατιμασμένη» του Βιττόριο ντε Σίκα για την οποία πήρε και Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, «Πόθοι Κάτω από τις Λεύκες». Είναι οι ταινίες που άφησαν δυνατό το στίγμα τους στο κινηματογράφο αλλά και μία θέση στη δική μας καρδιά.

Μόνικα Μπελούτσι
Είναι πιο λαμπερή, ακόμα και από τις ακτίνες του ηλίου. Οι σκηνοθέτες προσκυνούν στην ομορφιά της ενώ η μορφή της έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη μέσο της μεγάλης οθόνης.
Γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1964, κόρη της ζωγράφου Maria Gustinelli και του Luigi Bellucci, ιδιοκτήτη μιας εταιρίας φορτηγών. Από την πρώτη στιγμή που δήλωσε την παρουσία της στο ευρύ κοινό κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας.
Πως μπορεί να ξεχάσει κανείς την παρουσία της στη «Malena», στο « Le Deuxieme Souffle», στο «Rose, c'est Paris» και σε πολλά άλλα…..

Τα φώτα σβήνουν, η αυλαία πέφτει και εκείνοι στοιχήματα απλά μιας επιτυχίας!!!!!

tro-ma-ktiko
Keywords
Τυχαία Θέματα