Γυναίκα σε ανώτατο αξίωμα στην Τεχεράνη

14:31 20/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μια γυναίκα, η Μινού Κιανιράντ, τοποθετήθηκε... υποδιοικητής της Κεντρικής τράπεζας στην Τεχεράνη και συγχρόνως ανώτατη υπεύθυνος της διεύθυνσης Συναλλάγματος.
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γερμανικού πρακτορείου στην Τεχεράνη δεν έχει το προηγούμενό της, μετά το 1979, οπότε ανατράπηκε η ιρανική μοναρχία.
Διοικητής της Κεντρικής τράπεζας παραμένει ο Μαχμούντ Μπαχμανί.
Η
Κιανιράντ προέρχεται από τη διεύθυνση 'Διεθνών υποθέσεων' της Κεντρικής Τράπεζας.
Θα μεριμνήσει ιδιαιτέρως να μειωθεί η παρατεταμένη διολίσθηση, που παρουσιάζει το ιρανικό νόμισμα, έναντι βασικών νομισμάτων στις διεθνείς συναλλαγματικές αγορές.
Ελάχιστος ο αριθμός γυναικών στα υψηλά κρατικά αξιώματα
Πάντως, οι συντηρητικοί πολιτικοί εμποδίζουν συστηματικά την προώθηση των γυναικών στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, στο Ιράν, κάτι όμως που επιθυμεί ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Έτσι, στη διάρκεια του '09, οι βουλευτές ενέκριναν μόνον μια γυναίκα να αναλάβει τα υπουργικά καθήκοντα - αντί των τριών γυναικών, που ο πρόεδρος πρότεινε στους βουλευτές να εισέλθουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Η Μαρζιέχ Βαχίντ-Νταστγερντί είναι η μοναδική γυναίκα υπουργός μετά το 1979. Έχει τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα