Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ προς A.ΣΑΜΑΡΑ: Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ

20:13 5/8/2012 - Πηγή: 24wro

Στα πρόθυρα της παραίτησης έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...
μετά τη θυελλώδη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο μέτρων των 11, 5 δισ ευρώ.

Μην μπορώντας να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων ο υπουργός οικονομικών και μετά τη δημόσια και ανοιχτή αμφισβήτηση που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο,
ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όντας πολύ απογοητευμένος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει προφορική παραίτηση στον Αντώνη Σαμαρά, την οποία όμως και απέτρεψε ο πρωθυπουργός .

Το ποτήρι για τον Γιάννη Στουρνάρα ξεχείλισε, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη πως η πρότασή τους για κατάτμηση των θυσιών σε τέσσερα χρόνια πρέπει να αποτελέσει τη μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης.

Όταν ο υπουργός οικονομικών βγήκε από τη σύσκεψη ήταν πιο αμήχανος από κάθε άλλη φορά και απέφυγε να μιλήσει για στρατηγική συμφωνία.

Ήταν ταραγμένος αφού είχε προηγηθεί μια θυελλώδη σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως το πακέτο μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί στο σύνολό του τώρα γιατί διαφορετικά η έκθεση της τρόικας θα είναι αρνητική και η χώρα δεν θα πάρει την επόμενη δόση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως είχε άλλη άποψη, για αυτό και αμφισβήτησε δημόσια την ερμηνεία της δήλωσης Στουρνάρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιμήκυνση θα δοθεί σε κάθε περίπτωση.

Ούτε όμως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκρυψε την απροθυμία του για τη λήψη επώδυνων μέτρων και συμπαρατάχθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που άναψε ακόμη περισσότερο τα αίματα ανάμεση στους πολιτικούς αρχηγούς και τον Υπουργό οικονομικών.

Τα 30 τελευταία λεπτά που έμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Αντώνη Σαμαρά του έθεσε προφορικά την παραίτησή του, μην μπορώντας να αντέξει το βαρύ κλίμα που υπήρχε απέναντι του από τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Αφού θέλουν να με αποδομήσουν, καλύτερα να φύγω», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο υπουργός οικονομικών, με τον Αντώνη Σαμαρά να του απαντά με κατηγορηματικό τρόπο «Δεν έχεις να πας πουθενά».
Η στήριξη του πρωθυπουργού αποδείχτηκε καταλυτική για τη στάση του κου Στουρνάρα, ο οποίος παρέμεινε τελικά στο δύσκολο πόστο του , παρά τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα