Γράφεις sms καθώς περπατάς; Ποτέ δεν ήταν πιο... ασφαλές!

03:01 8/5/2013 - Πηγή: 24wro

Ανακάλυψαν το ασφαλές γράψιμο sms εν κινήσει!

Ο Χουάν Ντέιβιντ Χινκάπι-Ράμος, μεταπτυχιακός ερευνητής του εργαστηρίου αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών του πανεπιστημίου της Μανιτόμπα έχει αναπτύξει το CrashAlert: ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί κάμερα για να «βλέπει» τα εμπόδια, και να εμφανίζει στην οθόνη του κινητού προειδοποίηση εγκαίρως έτσι ώστε ο χρήστης να μην πέσει πάνω τους και έτσι να περπατά γράφοντας στο κινητό του, χωρίς να έχει το φόβο ότι μπορεί να «τρακάρει».
Στον αντίλογο, ότι δηλαδή το καλύτερο
θα ήταν απλά ο κόσμος να σταματήσει για να γράψει στο κινητό του και μετά να περπατήσει, ο δημιουργός του CrashAlert απαντά ότι απλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, καθώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα γράφουν ενώ βαδίζουν.
Κατά τον Χινκάπι-Ράμος, το CrashAlert σύντομα μπορεί να βρει το δρόμο του προς τα smartphone, εξελισσόμενο σε μία εφαρμογή για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Επί της παρούσης, έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο, το οποίο αποτελείται από έναν υπολογιστή tablet της Acer των επτά ιντσών, με ένα Microsoft Kinect στο πίσω μέρος. Για τους σκοπούς του συστήματος, ο δημιουργός του έγραψε μία ειδική εφαρμογή για Android. Τα ακριβή αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν στο σύστημα θα παρουσιαστούν στη συνδιάσκεψη Computer Human Interaction στο Παρίσι αυτό τον μήνα.

Athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα