Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυβέρνηση Παπαδήμου για δύο ακόμη χρόνια

10:34 3/2/2012 - Πηγή: 24wro
Παράθυρο για ενδεχόμενη επίσπευση των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠαΣοκ άφησε ανοιχτό ο κ. Γ. Παπαπνδρέου...
κατά τη δευτερολογία του στην πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος την Πέμπτη το βράδυ.

«Δεν είμαι αντίθετος με την επίσπευση, όμως έχουμε ήδη αποφασίσει για ένα χρονοδιάγραμμα», ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου στις παροτρύνσεις αρκετών βουλευτών προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό η διαδικασία αλλαγής
ηγεσίας στο ΠαΣοΚ.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πρώτη φορά συγκεκριμένα για το χρόνο παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Είπε ειδικότερα ότι καλό θα ήταν κατά την άποψή του η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και να παραμείνει έως το 2013.

Πέραν αυτών όμως ο κ. Παπανδρέου απάντησε και στις ανησυχίες που εξέφρασαν πολλοί βουλευτές για το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης και τις ανατροπές που αυτή θα επιφέρει. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το δίλημμα «ναι» ή «όχι» στα όσα προτείνει η τρόικα είναι υπαρκτό και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα έχουν ευκαιρία να το συζητήσουν.
Στο πλαίσο αυτό αναφέρθηκε ειδικώς στις πιέσεις για μείωση του μισθολογικού κόστους. Οπως είπε, κατά τη συνάντησή του με την τρόικα το προηγούμενο Σάββατο επισήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται από μία σειρά παραμέτρους και ζήτησε να δοθεί στη χώρα χρόνος μερικών μηνών, προκειμένου να εφαρμοστούν παρεμβάσεις στο μη μισθολογικό κόστος προς ενίοσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Νωρίτερα, με μία έμμεση αναφορά στην απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία του ΠαΣοΚ και την Πρωθυπουργία, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μετριάσει τις παρασκηνιακές πιέσεις τυων τελευταίων ημερών για επίσπευση της αποχώρησής του από την ηγεσια του κόμματος.

«Εχω εκφραστεί για τις προσωπικές μου προθέσεις», είπε ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ, συμπλήρωσε όμως ότι «αυτό δεν μου επιτρέπει να μην ασχοληθώ με τις ευθύνες μου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρηκε και στα φαινόμενα αποσύνθεσης που παρουσίασε η ΚΟ του παΣοΚ την προηγούμενη εβδομάδα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σημειώνοντας σχετικά: «Θέλω να τονίσω ότι όσο αδιαρκεί αυτή η κυβέρνηση, οι υπουργποί μας πρέπει να διαβουλεύονται με όλα τα κόμματα και με τους αρμόδιους, με τους κοινωνικυς εταίρους, αυτό είναι απολύτως αναγκαίο», είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε και πάλι τις επιλογές της προηγούμενης διετίας και υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι «κάναμε την αρχή της αλλαγής παντού».

Απαντώντας δε στα σχόλια για τις απουσίες του στο εξωτερικό των τελευταίων εβδομάδων, είπε ότι θεωρεί καθήκον τουνα προωθεί τα συμφέροντα και τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό και υπογράμμμισε: «θεωρώ τιμή και για εμένα και για τη χώρα και για το ΠαΣοΚ οτι ηγούμαι της σοσιαλιστικής διεθνούς», ενώ προσέθεσε ότι με τις καταστατικές αλλαγές που θα γίνουθν το καλοκαίρι στον οργανισμό, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του. «Ελεος μ
Keywords
Τυχαία Θέματα