Γολγοθάς για τους ταξιδιώτες

09:13 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Αγωνία σε χιλιάδες πολίτες που προετοιμάζουν ολιγοήμερες διακοπές για τις ημέρες του Πάσχα...
απόγνωση στους παραγωγούς των νησιών, αλλά και στον εμπορικό κόσμο και την τουριστική βιομηχανία προκαλεί η αβεβαιότητα για τις προθέσεις της ΠΝΟ σε ό, τι αφορά την απεργία που έχουν εξαγγείλει.

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανυποχώρητη έναντι των αιτημάτων των ναυτεργατικών σωματείων κάτι που φάνηκε
και από το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου. «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην υπουργό Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου και τους εκπροσώπους των ναυτεργατών, που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα, απέβησαν άκαρπες.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που διημείφθη ανάμεσα στην Α. Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο της Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σ. Τσιμπόγλου:

Α. Διαμαντοπούλου: «Καταστρέφετε τους παραγωγούς, τον τουρισμό και την οικονομία.

Σ. Τσιμπόγλου: «Ποια είσαι εσύ που τα λες; Η κυβέρνηση με την πολιτική της, τους έχει αφανίσει όλους.

Α. Διαμαντοπούλου: «Είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση».

«Η απεργία των ναυτεργατών, όπως και κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάθε κλάδου εργαζομένων, ασφαλώς και έχει συνέπειες», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας πως την αποκλειστική ευθύνη «για την ταλαιπωρία των νησιωτών, των ταξιδιωτών και της αγροτιάς την έχει η κυβέρνηση που χτυπάει αλύπητα τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων προς όφελος των εφοπλιστών και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».

Θα συνεδριάσει η ΠΝΟ;

Αν και αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ το βράδυ της Κυριακής για να λάβει απόφαση εάν θα προχωρήσει ή όχι στην υλοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εκπρόσωποι σωματείων της ΠΝΟ εξέτασαν το νέο έγγραφο με τις βελτιωμένες προτάσεις για τον Οίκο Ναύτου που επέδωσε στους συνδικαλιστές των ναυτικών η υπουργός Ανάπτυξης και συζήτησαν για το τι θα πρέπει να πράξουν, ωστόσο στη συνεδρίαση αυτή δεν συμμετείχαν όλα τα σωματεία.

Ενδεχομένως, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ να συνεδριάσει σήμερα, μετά τη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Πάντως, μετά τη σύσκεψη με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γ.Κουτρουμάνη, ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε: «Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου». Ωστόσο, άλλοι εκπρόσωποι ναυτικών σωματείων δήλωσαν ότι οι προτάσεις του υπουργείου είναι όντως βελτιωμένες και θα πρέπει να εξεταστούν.

Αγωνία για επιβάτες, αγρότες και ξενοδόχους

Την ίδια στιγμή, στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία για χιλιάδες επιβάτες που είχαν κλείσει ακτοπ
Keywords
Τυχαία Θέματα