Γιατί μας ετοιμάζει κίτρινη κάρτα η τρόικα

02:25 14/4/2011 - Πηγή: 24wro

Έτοιμη να δείξει...



"κίτρινη κάρτα" στην ελληνική κυβέρνηση φέρεται να είναι αυτή τη στιγμή η τρόικα των ελεγκτών.
Oι πληροφορίες που έρχονται από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, μεταφέρουν ένα πολύ κακό κλίμα για τη χώρα μας, γεγονός το οποίο πρακτικά συνεπάγεται ότι η δόση του Ιουνίου μπορεί να είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, αλλά αυτή τη φορά θα δοθεί
με αυστηρή προειδοποίηση.
Όπερ σημαίνει ότι δεν αποκλείεται, για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην επιτροπεία, στη σχετική συνοδευτική έκθεση των ελεγκτών, να διατυπώνεται η απειλή της μη καταβολής της επόμενης δόσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. Κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει εξαιρετικά αρνητικά την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη θέση της Ελλάδας στις αγορές, οι οποίες αρνούνται πεισματικά να ασχοληθούν μαζί της.
Κι αν τελικώς, η διατύπωση της απειλής που αναφέρθηκε παραπάνω στρογγυλέψει κάπως στο τελικό κείμενο, θα οφείλεται, όπως λέγεται, αποκλειστικά στο λόγο αυτό. Για να μην χειροτερέψει δηλαδή η κακή εικόνα της Ελλάδας "προς τα έξω".
Προς το παρόν, στις Βρυξέλλες περιμένουν να διαβάσουν με ενδιαφέρον το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει τελικώς το κριτήριο για πολλά πράγματα. Στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ελπίζουν ότι θα έχει καλύτερη τύχη σε σχέση με το υφιστάμενο. Το πρόβλημα ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι δεν φαίνεται να το πολυπιστεύουν κιόλας κι αυτό είναι που από κάποια στιγμή και μετά υποθηκεύει την όλη προσπάθεια.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα