Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο;

04:45 23/9/2011 - Πηγή: 24wro

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές...



να τελείωσαν και τα beach bars σιγά-σιγά να «πακετάρουν», αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα που μπορούν να μας κάνουν να... χαμογελάσουμε στην καθημερινότητά μας.

Μας αρέσει το φθινόπωρο γιατί:

-Όπως έχει πει και κάποιος λάτρης της εποχής, «ο χειμώνας είναι έργο χαρακτικής, η άνοιξη ακουαρέλας, το καλοκαίρι είναι μια ελαιογραφία, ενώ το φθινόπωρο είναι ένα μωσαϊκό όλων των παραπάνω».

-Τα χρυσοκίτρινα φύλλα πεσμένα στο έδαφος που μυρίζει βροχή, ακόμη και ο ήχος τους όταν τα πατάμε είναι από τα πιο όμορφα, απλά αλλά γοητευτικά (οπτικοακουστικά) θεάματα που μας προσφέρει η φύση.

-Ξεφορτωνόμαστε τον καύσωνα του καλοκαιριού, δεν υποφέρουμε από τις αλλεργίες της άνοιξης και δεν τουρτουρίζουμε από το κρύο του χειμώνα.

-*Είναι η ιδανική περίοδος για να εξερευνήσουμε την ορεινή Ελλάδα, που μοιάζει να «φτιάχτηκε» για αυτή την εποχή: Ένα σαββατοκύριακο στο χρυσαφένιο δάσος της Τσαγκαράδας στο Πήλιο ή μια βόλτα στην άγρια ομορφιά των Πρεσπών θα σας κάνει να ξεχάσετε τις πρόσφατες μίνι αποδράσεις σας στα ελληνικά νησιά.

-Ακόμη και για εσάς, τους λάτρεις της θάλασσας όμως, το ελληνικό κλίμα είναι γενναιόδωρο: Εδώ το φθινόπωρο δεν απέχει και τόσο πολύ από τα καιρικά δεδομένα του καλοκαιριού. Πολλοί μάλιστα, θεωρούν το Φθινόπωρο την καλύτερη εποχή για τους φανς του ψαροτούφεκου και των καταδύσεων.

-Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες βάζουν επιτέλους στην άκρη την επιγραφή «high season», ρίχνουν τις τιμές τους και επιτέλους διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια, χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις σε όλο το διαδίκτυο και να πάρεις δεκάδες τηλέφωνα μέχρι να βρεις διαθεσιμότητα.

-Ο Οκτώβριος κρύβει την πιο ευχάριστη έκπληξη του φθινοπώρου, καθώς η αργία της 28ης Οκτωβρίου στρογγυλοκάθισε βολικότατα στην τελευταία του Παρασκευή και μας προσφέρει στο πιάτο ένα ωραιότατο τριήμερο
.
-Έξτρα bonus για τους Θεσσαλονικείς μας φίλους, που την ίδια εβδομάδα γιορτάζουν την αργία του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, απολαμβάνοντας στην ουσία ένα βαρβάτο πενθήμερο.

-*Αυτή την περίοδο, τα clubs που θα φιλοξενήσουν τα νυχτοπερπατήματά μας πραγματοποιούν τα μεγάλα τους openings με φρέσκιες ιδέες και προσαρμοσμένες –ελπίζουμε- στην κρίση τιμές.

-Το ίδιο ισχύει για την θεατρική σεζόν. Αποχαιρετούμε τα… πέτρινα στασίδια και ετοιμαζόμαστε για την νέα περίοδο της αθηναϊκής σκηνής που παρά την κρίση συνεχίζει να «βράζει».

-Η έβδομη τέχνη από την άλλη, έχει την τιμητική της: Διανύουμε ήδη «Νύχτες Πρεμιέρας» που δίνουν πολλούς λόγους στους Αθηναίους σινεφίλ να χαμογελάσουν, ενώ τον Νοέμβριο έρχεται η σειρά του μεγαλύτερου ελληνικού κινηματογραφικού φεστιβάλ, αυτόυ της Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει τα 52 του χρόνια και στρέφεται προς τις ανεξάρτητες παραγωγές –πρόσφατα ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμά του εντάσσεται αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη.

-Ήδη το φθινόπωρο άλλωστε μας έδωσε κινημα
Keywords
Τυχαία Θέματα