Γιατί δεν πήρε Νόμπελ ο δημιουργός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;

03:46 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί ο J. R. R. Tolkien να απέκτησε εκατομμύρια αφοσιωμένος φαν...
με τα βιβλία του και άλλους τόσους όταν μεταφέρθηκαν στην κινηματογραφική οθόνη, όμως για την επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, η αφήγησή του ήταν «κακή».
Όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, πριν από 50 χρόνια ο δημιουργός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών απορρίφθηκε από την Σουηδική επιτροπή καθώς «η γραφή και αφήγησή του δεν είναι σε καμία περίπτωση υψηλή
ποιότητας».
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Andreas Ekström, που εργάζεται στην σουηδική εφημερίδα Sydsvenska Dagbladet.
Όπως είπε ο ίδιος στην Guardian, η έρευνα αυτή ξεκίνησε ως δημοσιογραφική περιέργεια αλλά και ως χόμπι τα τελευταία χρόνια, όμως για πρώτη φορά ανακάλυψε το όνομα του Tolkien ανάμεσα στις υποψηφιότητες.
Η πρόταση για την υποψηφιότητα του J. R. R. Tolkien είχε γίνει το 1961 από τον φίλο του και επίσης συγγραφέα C S Lewis, γνωστός για «Το χρονικό της Νάρνια».
Η ακαδημία των βραβείων Νόμπελ κρατά πάντα ως επτασφράγιστο μυστικό το αρχείο των υποψηφιοτήτων και η τελική απόφαση παίρνεται χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οποιαδήποτε έγγραφα με βαθμολογίες ή κριτική.
mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα