Για δίκη - παρωδία κάνουν λόγο οι συγγενείς των θυμάτων της Ήλιος

16:56 13/12/2011 - Πηγή: 24wro
Δίκη - παρωδία για τις ποινικές ευθύνες της... αεροπορικής τραγωδίας του μοιραίου αεροπλάνου Μπόινγκ 737-300 της εταιρείας «Ήλιος» καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στο δικαστήριο της οδού Ευελπίδων, ωστόσο οι οικογένειες υποστηρίζουν ότι χωρίς να έχει εκδοθεί από το κακουργιοδικείο Λευκωσίας η σχετική απόφαση της Κυπριακής Δικαιοσύνης και απουσία πειστηρίων -αφού όλα είναι στην Κύπρο-η εκδίκαση θα οδηγήσει σε φιάσκο. Σαν να μην έφταναν όλα
αυτά, στην Ελλάδα οι υπαίτιοι θα δικαστούν για... πλημμέλημα!

«Μας ταλαιπωρούν και μας κοροϊδεύουν. Ύστερα από έξι χρόνια με τόσες αναβολές και τόση ταλαιπωρία, μας υποβάλουν σε “τιμωρία” ξανά, ενόψει Χριστουγέννων», είπαν στον «Φ» οι συγγενείς. «Ειδικά για όσους είμαστε στην Κύπρο, που είμαστε και οι περισσότεροι, η οικονομική -και μόνο επιβάρυνση- από τις τόσες φορές που έχουμε έρθει στην Αθήνα για να καταθέσουμε και τελικά η δίκη έχει αναβληθεί είναι δυσβάστακτη», τονίζουν.

Η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου του 2010, αλλά πήρε αναβολή. Ορίστηκε ξανά για τις 7 Δεκεμβρίου του 2010 και επίσης αναβλήθηκε. Το ίδιο επαναλήφθηκε το φετινό Ιούνιο. Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, η διαδικασία διακόπηκε χωρίς επαρκείς λόγους, εξηγούν.

Τώρα, οι συγγενείς ανησυχούν πως θα ξεκινήσει όπως-όπως, για να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο... Υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα έπρεπε να περιμένει την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας που πρόκειται να εκδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι οικογένειες πάντως είναι πεπεισμένες ότι στη διαδικασία της ελληνικής Δικαιοσύνης θα βρεθούν μόνο οι ίδιες και οι κατηγορούμενοι δεν αναμένεται να έρθουν καν στη δίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα