Γερμανοί τυπολάτρεις ζητούν την απαγόρευση των ασπασμών

10:01 12/8/2011 - Πηγή: 24wro
Την απαγόρευση των ασπασμών στο χώρο εργασίας ζητά ένας γερμανικός σύλλογος...
υπέρμαχος των τύπων και της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον σύλλογο Knigge, η συνήθεια του να χαιρετάει κάποιος τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του με ένα φιλί στο μάγουλο, μπορεί να φέρει σε αμηχανία πολλούς Γερμανούς, οι οποίοι εξάλλου δεν φημίζονται και για το φλογερό τους ταμπεραμέντο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Hans-Michael Klein, έχουν δεχθεί περισσότερα από 50 emails με παράπονα για τους ασπασμούς εν ώρα εργασίας και τονίζει ότι οι Γερμανοί
πρέπει να μένουν στην παραδοσιακή χειραψία και να αποφεύγουν τους περιττούς εναγκαλισμούς.

Εξάλλου, όπως τονίζει, η ανταλλαγή φιλιών δεν είναι μέρος της γερμανικής κουλτούρας, αλλά αντίθετα προέρχεται από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος στο BBC, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να απαγορευτεί και προτείνει σε όσους δεν επιθυμούν τους ασπασμούς να το γράφουν σε ένα χαρτάκι που θα τοποθετούν πάνω στο γραφείο τους.

Μάλιστα, σε έρευνες που έκαναν στο δρόμο αλλά και κατά τα σεμινάρια του συλλόγου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στους περισσότερους Γερμανούς δεν αρέσουν τα φιλιά, καθώς θεωρούν ότι περιέχουν κάτι το ερωτικό που δεν ταιριάζει στο χώρο εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα