Γερμανία: Κρατάει χρόνια αυτή η…κολώνια

15:30 22/4/2011 - Πηγή: 24wro
Με έξι παιχνίδια συνεχίζεται η 31η αγωνιστική στη Μπουντεσλίγκα το... Μεγάλο Σάββατο και το παιχνίδι που σίγουρα ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Δεν είναι μόνο ότι η Μπάγερν θέλει να ανέβει ξανά στην 3η θέση-μετά τη μεγάλη νίκη του Αννόβερο στην έδρα της Φράιμπουργκ με 3-1- που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, αλλά και η κόντρα ανάμεσα στον  πρόεδρο των «βαυαρών» Ούλι Χένες και τον τεχνικό της Φρανκφούρτης, Κρίστοφ Ντάουμ.


Το… σήριαλ ανάμεσα τους έχει αρκετά επεισόδια.

Επεισόδιο Νο 1: Η κόντρα ξεκινά to 1989 όταν ο Ντάουμ επιτίθεται σε τηλεοπτική εκπομπή στον τότε τεχνικό της Μπάγερν, Χάινκες.

Επεισόδιο Νο 2: To 2000 γίνεται η γνωστή ιστορία με την κοκαΐνη. Το θέμα το φέρνει στην επιφάνεια ο Χένες και ο Ντάουμ χάνει την θέση του τεχνικού στην Εθνική ομάδα που του είχε προτείνει μια εβδομάδα πριν η γερμανική ομοσπονδία.

Επεισόδιο Νο 3: Πριν 3 εβδομάδες, ο Χένες σε μια ανοιχτή συζήτηση έριξε λάδι στη φωτιά, χαριτολογώντας ότι αυτό που είχε πάρει ο Ντάουμ θα πρέπει να ήταν η σκόνη που βάζουμε στον καφέ.

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα καταφέρει η Άινρταχτ-και ο Νταόυμ- να πληγώσει την Μπάγερν-και τον Χένες.

Στα καθαρά αγωνιστικά η Ντόρτμουντ φιλοξενείται από την Γκλάντμπαχ, ενώ σημαντικό παιχνίδι για την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι αυτό ανάμεσα στην Σαν Πάουλι και την Βέρντερ Βρέμης.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Α’ γύρος: Μπάγερν-Άιντραχτ 4-1

Άιντραχτ: Με τον Γκέκα στην ενδεκάδα, αλλά χωρίς τους Τζαβέλλα και Αμανατίδη, η Άιντραχτ γνώρισε εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Χόφενχαϊμ. Δεν νιώθει άνετα αναφορικά με την σωτηρία, αφού βρίσκεται μόλις στο +4.

Θα λείψει ο μεσοεπιθετικός Μάιερ (23/2) που είναι τιμωρημένος, ενώ τραυματίες είναι οι αμυντικοί Τζαβέλλας (25/1) και Φραντζ (23 συμμ.).

Μπάγερν: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκόμεζ που πέτυχε τρία γκολ, η Μπάγερν μοίρασε… ασπιρίνες στη Λεβερκούζεν, διασύροντάς την με 5-1 και ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της για τίτλο. Με τη νίκη αυτή οι «βαυαροί» ανέβηκαν στην προνομιούχο 3η θέση, στο +1 από το Αννόβερο.

Εκτός ο μέσος Ρόμπεν (11/9) και ο Άλτιντοπ (14/2), καθώς και ο αμυντικός Πράνιτς (27 συμμ.).


ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Α’ γύρος: Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-2

Λεβερκούζεν: Μετά από 8 αγωνιστικές, η Λεβερκούζεν στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, έχασε με κάτω τα χέρια από τη Μπάγερν με 5-1 και πλέον τα όνειρα για τίτλο, θα μείνουν… όνειρα. Στο -8 τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και φαντάζει απίθανο να τα καταφέρουν οι «ασπιρίνες». «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να επουλώσουμε τις πληγές μας με νίκη κόντρα στη Χόφενχαϊμ» δήλωσε ο τεχνικός Χάινκες. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Χόφενχαϊμ: Με το παρθενικό γκολ του 20χρονου Βραζιλιάνου Φιρμίνιο, η Χόφενχαϊμ μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε
Keywords
Τυχαία Θέματα