ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διαψεύδει το σενάριο νέας αναβολής της Συνόδου Κορυφής

18:17 20/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σε διάψευση των φημών ότι ενδέχεται να αναβληθεί η πολυαναμενόμενη Σύνοδος Κορυφής …
του Σαββατοκύριακου προχώρησαν κύκλοι του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, λέγοντας ότι η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και όπως συμπλήρωσαν δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την ενίσχυση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF).

Νωρίτερα, πάντως, η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πηγές από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, δημοσίευσε ότι η σύνοδος ενδέχεται να αναβληθεί.
Στη συνέχεια δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι "δεν γνωρίζουν κάποιο σχέδιο αναβολής της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής". "Δραματοποιούν λίγο τα γεγονότα", σχολίασε ένας διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπόψη του οποιαδήποτε αλλαγή στα σχέδια.
Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι αιτία της πιθανής καθυστέρησης είναι η στασιμότητα στις συνομιλίες όσον αφορά την μόχλευση του ταμείου διασώσεων, EFSF.
Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά σημαντική αυτή Σύνοδος Κορυφής, από την οποία αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης, έχει ήδη αναβληθεί μια φορά από τις 17 Οκτωβρίου που είχε αρχικώς προγραμματιστεί.


Keywords
Τυχαία Θέματα