Γενική απεργία στην Ισπανία κατά των μέτρων λιτότητας

13:14 29/3/2012 - Πηγή: 24wro
Με την πρώτη μαζική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων...
έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση Ραχόι.

Μετά την Ελλάδα, μια-μια χώρα της ευρωζώνης αρχίζει να πλήττεται από τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν λιτότητα και ανέχεια με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα της κάθε χώρας που έχει...ξεφύγει.

Κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό που γράφουν "Γενική απεργία" και "Όχι στην εργατική μεταρρύθμιση", ομάδες συνδικαλιστών
έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους και άλλοι έχουν πάρει θέσεις στις εισόδους επιχειρήσεων, στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης και στους βασικούς σταθμούς των μέσων μαζικής κυκλοφορίας.

Η απεργία, την οποία συγκάλεσαν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της Ισπανίας για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε ένα «φιλόδοξο» νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων, έχει τη στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο ήταν στην εξουσία μέχρι το Δεκέμβριο και είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, αλλά και του μικρότερου Ενωμένου Αριστερού Μπλοκ.

Από το πρωί οι δρόμοι της Μαδρίτης είχαν περισσότερη κίνηση από ό,τι συνήθως, καθώς οι άνθρωποι μετέβησαν στις δουλειές τους με τα αυτοκίνητα. Η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης συμφώνησε στην παροχή των μικρότερων υπηρεσιών από τα μέσα μεταφοράς, περίπου στο 30% της κανονικής λειτουργίας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά στόχο έχει στόχο να καταστήσει τις προσλήψεις και απολύσεις πιο εύκολες για τις επιχειρήσεις, ως ένα μέτρο για τη μείωση της ανεργίας από το 23%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό της ευρωζώνης.

Μικροένταση επικράτησε σε ορισμένες περιοχές τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά την έναρξη της απεργίας.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα