Γενική απεργία στην Αργεντινή

23:27 19/11/2012 - Πηγή: 24wro
«Λουκέτο» μπαίνει αύριο σε πολλές υπηρεσίες αλλά και στις κεντρικές εισόδους ...
του Μπουένος Άιρες, εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει τα αντιπολιτευόμενα εργατικά συνδικάτα εναντίον της προέδρου Κριστίνα Κίρσνερ.

Η απεργία πραγματοποιείται δύο εβδομάδες μετά την μαζική διαδήλωση που πραγματοποίησε «η δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη της χώρας»,
ανακοίνωσαν σήμερα οι εργατικές ενώσεις.

«Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην εργασία τους έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν πριν αρχίσουν οι αποκλεισμοί», ανακοίνωσε ο Πάβλο Μιτσέλι, επικεφαλής μίας οργάνωσης που αποσπάσθηκε από την Κεντρική οργάνωση Αργεντινών Εργατών (CTA).

Άλλο υπεύθυνο στέλεχος για τη διοργάνωση της απεργίας, ο Χουάν Κάρλος Αλδερέτε, διευκρίνισε πως «θα υπάρξουν 160 οδοφράγματα στις οδούς σε όλη τη χώρα, 16 εκ των οποίων στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες», που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στην πρωτεύουσα.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στις πτήσεις εσωτερικού, καθώς τα εργατικά συνδικάτα στον κρατικό αερομεταφορέα Aerolineas Argentinas αποφάσισαν να συνταχθούν στην απεργιακή κινητοποίηση, κίνηση που χαρακτηρίσθηκε «απαράδεκτη» από τη διοίκηση της εταιρείας.

Την απεργία προκήρυξαν τα αποσχισθέντα τμήματα της CTΑ και της CGT του Ούγο Μογιάνο, του προβεβλημένου επικεφαλής του συνδικάτου των φορτηγατζήδων-ο οποίος έως το 2011 παρέμενε πιστός στην Κίρσνερ-διεκδικώντας είτε την κατάργηση, είτε τη μείωση της υψηλής φορολογίας εισοδήματος που αποστραγγίζει όλο και περισσότερο τους μισθωτούς.

Ωστόσο, ένα τμήμα των δύο συνδικάτων εξακολουθεί και παραμένει πιστό στην κυβέρνηση.

«Θέλουν να προκαλέσουν χάος. Εμείς δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις προκλήσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Ασφαλείας Σέρχιο Μπέρνι.

Ο υπεύθυνος της ένωσης των αγροτών UATRE Χερόνιμο Βενέγας απάντησε στον Μπέρνι ότι «καλύτερα θα ήταν να ασχολείται με την ασφάλεια των Αργεντινών, αντί με τους εργαζόμενους που ασκούν ένα νόμιμο δικαίωμά τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα